Vyprážané guľky z kuracích pŕs plnené bylinkovým maslom fotorecept
Foto: pusta
Kuracie mäso možno pripraviť na tisíc spôsobov. Mali sme milú návštevu, tak som chcela prekvapiť niečim chutným a iným ako obvykle, poradili sme sa Zobraziť celý popisKuracie mäso možno pripraviť na tisíc spôsobov. Mali sme milú návštevu, tak som chcela prekvapiť niečim chutným a iným ako obvykle, poradili sme sa s mojim priateľom a podarilo sa. Veľmi chutilo, mali veľký úspech :-) a určite spravím aj inokedy.
porcie
príprava
na 70 - 80 °C
Suroviny
na guľky: | |
600 g |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
bylinkové maslo: | |
50 g |
|
50 g (nastrúhaný) |
|
1/2 zväzku |
|
1 strúčik |
|
z 1/2 citróna |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na obalenie: | |
podľa potreby |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
na vypážanie: | |
200 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia som umyla a osušila papierovou kuchynskou utierkou.
-
2
Rozhodla som sa pripraviť kuraciu fáš, pokrájala som mäsko na malé kúsky. Môj priateľ mi vysvetlil, že pravá základná mäsová fáš sa pripravuje naškriabaním mäska ostrým nožom na veľmi jemno, podobne ako pri tatarskom bifteku z pravej sviečkovej, žiadnym mletím mäsa a ani catterom, ale nemal nič zásadného proti môjmu postupu.
-
3
Mäsko som dala do cuttera, pridala som vychladenú sladkú smotanu. Smotana vsiakne do mäska, veľmi ho zjemní, premastí a dobre spojí.
-
4
Všetko som spolu rozkutrovala,...
-
5
...pridala som soľ a znovu som ho rozkutrovala, aby bolo mäsko jemnučké, odložila som na 4 hodiny odpočívať do chladničky. V tejto fáze možno ešte pridať vaječný žĺtok, namočenú a dobre vyžmýkanú žemľu, muškátový oriešok, ev. iné korenie, najčastejšie biele mleté - ochutenie je výlučne na vás, ja som nechala kuraciu fáš len takto jednoducho, lebo ešte zapracujem do guliek bylinkové maslo, ktoré mäsko primerane ochutí a ešte zjemní.
-
6
Zatiaľ som si pripravila bylinkové maslo, petržlenovú vňať som pokrájala na drobno,...
-
7
...pridala som zmäknuté maslo, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ,čerstvo mleté čierne korenie,...
-
8
... nastrúhaný polotvrdý údený ovčí syr a všetko som spolu poriadne vymiešala, ...
-
9
...zo zmesi som vytvarovala valček, zabalila do alobalu, ktorého oba konce som utiahla ako salonku a odložila som do mrazničky.
-
10
Mäsko som vybrala z chladničky a rukami navlhčenými vo vode som vytvarovala mäsové guľky, ktoré som odložila na 15 minút do mrazničky.
-
11
Z mrazáku som vybrala valček bylinkového masla, nechala som ho povoliť chvíľu a pokrájala som z neho asi 0,5 cm silné kolieska, zvyšok som vrátila do mrazáku, použijem v inom jedle a vybrala som mäsové guľky. Môžete vytvarovať aj guľôčky o priemere asi 0,5 - 1 cm, avšak tento postup je o niečo pracnejší.
-
12
Mäsovú guľku som rovnomerne roztlačila do vlhkej dlane, položila som do stredu bylinkové maslo,...
-
13
... vlhkými rukami som opäť vytvarovala guľky.
-
14
Naplnené guľky som obalila v hlbšej miske v múke, v zmesi rozšľahaných vajec s mliekom a soľou, napokon som ich obalila v strúhanke.
-
15
Pripravila som obalené mäsové guľky v trojobale na vyprážanie.
-
16
V hlbšom hrnci som pomaly na strednom plameni rozohriala olej a za otáčania som mäsové guľky pomaly vypražila asi 7 minút. Naraz sa nesmie dať veľa, aby sa olej príliš neochladil, plameň sa po vložení guliek mierne stiahne, aby sa guľky rovnomerne pretiekli, nesmú sa vyprážať z prudka, aby sa na povrchu nespálili a náplň nevytiekla, ale ochutila a zjemnila mäsíčko a všetko sa prepieklo rovnomerne!!!
-
17
Vypražené guľky pekne do zlato-hneda som dala odsať z prebytočného tuku na papierovú utieku.
-
18
Podávala som ich horúce, 5 guliek na jednu porciu, a ako príloha vynikajúco poslúžilo zemiakové pyré.
-
19
Týmto spôsobom pripravené kuracie prsia sú vo vnútri veľmi šťavnaté a jemné, správne ochutené a na povrchu chrumkavé, vynikajúcej chuti. Návšteva bola príjemne prekvapená a veľmi ma pochválili, úžasne im chutilo a vypýtali si aj recept :-) Náplň môže byť veľmi variabilná poľa vašej chuti a vždy iná, základom však vždy musí byť maslo a citrónová šťava. Tieto guľky sa dajú pripraviť v predstihu a potom stačí len obaliť a vypražiť, môžete sa potom patrične venovať svojej návšteve.
neboj, dostaneš na jednu dávku, hoc aj všetky vyprážané guľky :-))) dľa obrázku č.17!!!!!!!!
nuž, s tými guľkami to je tak, že som dávala 5 ks pre jednu osobu, a prihodila som ešte jednu rozkrojenú na 2 polovice a tým pádom = 7 :-)
dakujem za úžasné hodnotenie a vtipný komentík, môj vzácny priateľ, krásne si nás oboch rozosmial :D
pohralasom sa trocha a výsledok famózny. prácne však nie je, ide to rýchlo, a počas tých 4 hodín, čo v chladničke odpočíva, ty máš čas na všeličo iné alebo len pre seba. vyprážanie je len 7 minút je už len hračka.
dakujem za uznanie.
dá sa zomlieť aj na najmenšom kotúči a opakovane.
osobne by som ich obalené nezamrazovala, aby nezvlhli, potom už panír nebude chutný a ani chrumkavý, nerobila som ich tak ešte, ale pár kúskov môžeš na skúšku zmraziť - však uvidíš.
ako polotovar je to vynikajúce a mám zmrazené, avšak neobalené, naplnené, robila som znovu pre veľký úspech.
súhlasím, domáce je domáce.
dakujem ti za pochvalu a *****
dakujem za uloženie do kk, za pochvalu i všetky hviezdy :-)))))
som rada, že sa ti recept páči, ja to naozaj delikatessa.
dakujem ti za uznanie, s fotkami máš pravdu.
robila som znovu repete
dakujem za pochvalu.
poteší ,ma, ak vyskúšaš, potom poprosím pekne, keby si mi o tom napísal.
dakujem za krásne uznanie i uloženie do kk.
dakujem ti.
ja by som osobne v trúbe nepiekla, ide o to, aby boli na povrchu dobre chrumkavé, z vnútra prepečené a šťavnaté a aby náplň nevytiekla, ale ochutila, zjemnila a premastila to úžasné mäsíčko, však sa to rýchlo vypraží :-)
ak dáš dosť vysoko olej v menšom hrnci, vrtieť ani nemusíš.
avšak skúsiť môžeš, čo to spraví.
dakujem za uloženie do kk i za uznanie.
no sú spôsoby, ako sa dá žlčník predtým pred konzumáciou takýchto dobrôt obísť, nechcem nikoho na nič navádzať, ale myslím, že veľa ľudí to vie aj bezo mňa :D
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty.
dakujem za pochvalu i uloženie do kk.
aspoň vidno, že lakomá nie som :DDD súhlasím s tebou.
som rada, že sa ti receptík páči.
dakujem.
viš, že recept nie je pracný vôbec, ide tgo rýchlo, a tie 4 hodiny odpočinku guliek v chladničke je voľný čas, ktorý užitočne môžeš využiť na iné.
dakujem za uznanie, uloženie do KK i *****
"Cutter" znamena:
Neviem, preco autorka pouzila toto slovo pri recepte....
dakujem za pochvalu.
prepáč mi to!
dakujem ti.
ja som to našla takto v popise šľahača v návode na použitie firmy Bosh pri tomto sekači, ktorý je jednou z jeho súčastí.
ospravedlňujem sa.
zrejme mylný preklad do slovenčiny výrobcom.
dakujem ti za upresnenie.
nie pri šľahači ale pri mixéri firmy Bosh. šľahač je tiež súčasťou mixéra.
Pekne spracovany recept a finalne dielo fantazia.
S tymto receptom si ma prijemne prekvapila mila Ibyka.
Dovol aby som ti predstavil masiarsky kuter.Na podobnom som pracoval dlhe roky.Prajem ti z nl.pekny vecer.
som veľmi rada, že sa ti môj recept i výsledok páči...veľmi si to od odborníka na slovo vzatého, ako si ty, vážim a teší ma to nesmierne.
dakujem ti za uznanie i fotku cutter.
Prajem aj tebe krásny večer :-)
ps:musim sa tabletom pripajat na angl.klavesnicu inac mi koment nezverejni.
pekný večer ti prajem.
dakujem za pochvalu.
aj mne samotnej sa páči ten nápad, vydaril sa mi :-)
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty.
dakujem ti za uznanie.
poprosím pekne keby si dala vedieť výsledok. :-)
veľmi ma teší, že vyskúšaš aj ty :-) mám z toho radosť úprimnú...
veľmi pekne dakujem.
dakujem za úžasnú správu i *****