Zapekaný syr s medom fotorecept
Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 20. februára 2014
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 20. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr nakrájame na väčšie kusy (závisí od toho, aký druh syra máme), poriadne polejeme medom a vložíme do rúry do 200 stupňov alebo použijeme ručný horák, aby med skaramelizoval.- 2
Do masla vmiešame nadrobno nasekané bylinky a poriadne premiešame. Trošku osolíme.- 3
Keď je syr upečený, položíme ho na tanier a na každý dáme kúsok bylinkového masla, aby sa roztopilo. Podávame s rukolou, ochutenou troškou olivového oleja a citróna.- 4
Vareškov tip: Výbornou alternatívou tejto lahôdky sú niektoré z kozích syrov. Môžete vyskúšať aj syr typu camembert alebo slo-venský parený ovčí syr.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu