Cestoviny so sušenou zeleninou
Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.
Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...
Tiramisu bez alkoholu
Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, ...
Sicílske Arancini
Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom....
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....
Rýchle cuketovo-syrové cestoviny
Recept vytvorený na základe "čo chladnička dala", takže si ho ľahko upravíte podľa vlastnej chuti a...
Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak...
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Pohárové tiramisu
Jediné tiramisu, ktoré vždy robím je práve toto, je už rovno naporcované a pripravené na konzumáciu....
Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou
Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.
Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....
Pravé talianske tiramisu
Tento recept mám od kamarátky, ktorá ho má priateľa Marca z Bologne....
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...
Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...
Cesto na pizzu s kváskom
Už roky sa snažím nájsť cesto na pizzu, ktoré by bolo po upečení tak správne žuvacie...
Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom
Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.
Kvásková pizza bezlepková
Na popolcovú stredu som urobila bezmäsitú pizzu a je lepšia ako iné a cesto jemné...
Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...
Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
Nadýchaná zemiaková focaccia
Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale...
Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou
Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z...
Zapekané gnocchi so zeleninou
Na internete je síce tristotisíc receptov na zapekané gnocchi, ale aj napriek tomu je tento niečim...
Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
Toskánska fazuľová polievka so šalviou
S variantami dobrej fazuľovice je to na našom Slovensku ako s kapustnicami, hovädzími polievkami, či...
Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...
Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......
Paradajková polievka s bazalkou a mascarpone
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji.
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.