Cannelloni
Cannelloni

Cannelloni s mletým hovädzím mäsom fotorecept

babulicka - fotkababulicka, 13. apríla 2023
Cannelloni s mletým hovädzím mäsom (fotorecept)
Foto: babulicka

Originálny taliansky recept v ľahšej verzii.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g mleté
1 ks
300 g
1 ks
80 g
1 ks
100 ml
8 ks (cestoviny)
100 g strúhaný
300 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame a dáme osmažiť spolu s nakrájanou mrkvou a stonkovým zelerom. Keď je zelenina osmažená, pridáme klobásku ktorú sme rozdrobili na malé kúsky a necháme chvíľu podusiť a pridáme hovädzie mäso, dusíme.

    Cannelloni s mletým hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa mäso zatiahlo, prilejeme červené víno. Keď sa vyparí väčšina vína, pridáme paradajkový pretlak a koreniny a spolu dusíme cca 1/2 hodinu, kým sa neodparí väčšina vody.

    Cannelloni s mletým hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny cannelloni uvaríme podľa návodu, prípadne trochu menej - dojdú pri pečení a nebudú sa rozpadať pri plnení.

  4. 4

    Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom a začneme plniť rúrky pripravenou zmesou. Povrch potierame kyslou smotanou a posypeme parmezánom. Zámerne nerobím bešamel - jedlo je s kyslou smotanou ľahšie stráviteľné a jednoduchšie na prípravu. Všetky rúrky by mali byť ponorené v omáčke, aby sa nevysušili pri pečení

    Cannelloni s mletým hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme zakryté pri tepote 200 stupňov zhruba 35-40 minút. Pred podávaním necháme chvíľu postáť v chlade.

    Cannelloni s mletým hovädzím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

chemik
Italové s masovou směsí odpařují 1-2 dcl mléka ještě před vínem a rajčaty. Velmi doporučuji, zesílí tím masová a utlumí se nakyslá chuť.
dormella
@chemik (14.4.2023 12:17)

Italove pridavaji vino hned po osmazeni zeleniny a masa, pak teprve prijde na radu rajcatovy protlak a po minimalne hodinovem duseni /cim dele tim lepe/ terve mleko.
Nedavaji ho moc, je to takovy regulator kyselosti a na to se prijde az na konci odparovani tekutin z omacky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia