Cannelloni s mletým hovädzím mäsom fotorecept
Foto: babulicka
Originálny taliansky recept v ľahšej verzii.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame a dáme osmažiť spolu s nakrájanou mrkvou a stonkovým zelerom. Keď je zelenina osmažená, pridáme klobásku ktorú sme rozdrobili na malé kúsky a necháme chvíľu podusiť a pridáme hovädzie mäso, dusíme.
-
2
Keď sa mäso zatiahlo, prilejeme červené víno. Keď sa vyparí väčšina vína, pridáme paradajkový pretlak a koreniny a spolu dusíme cca 1/2 hodinu, kým sa neodparí väčšina vody.
-
3
Cestoviny cannelloni uvaríme podľa návodu, prípadne trochu menej - dojdú pri pečení a nebudú sa rozpadať pri plnení.
- 4
Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom a začneme plniť rúrky pripravenou zmesou. Povrch potierame kyslou smotanou a posypeme parmezánom. Zámerne nerobím bešamel - jedlo je s kyslou smotanou ľahšie stráviteľné a jednoduchšie na prípravu. Všetky rúrky by mali byť ponorené v omáčke, aby sa nevysušili pri pečení
- 5
Pečieme zakryté pri tepote 200 stupňov zhruba 35-40 minút. Pred podávaním necháme chvíľu postáť v chlade.
- 6
Podávame so zeleninovým šalátom.
Tiež cannelloni:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Italove pridavaji vino hned po osmazeni zeleniny a masa, pak teprve prijde na radu rajcatovy protlak a po minimalne hodinovem duseni /cim dele tim lepe/ terve mleko.
Nedavaji ho moc, je to takovy regulator kyselosti a na to se prijde az na konci odparovani tekutin z omacky.