Casarecce so špargľou a s guanciale fotorecept
Foto: bugout
Mám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich. Síce pôvodne Zobraziť celý popisMám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich. Síce pôvodne neplánovaný, ale ráno som kúpil krásnu mladú špargľu, tak som trošku guglil.
Postup
-
1
Našiel som veľa rôznych špargľových receptov, tak som si ich tak nejako poskladal a povyberal čo mi vyhovuje... A ku guanciale, kto nevie, ide o taliansky sušený bravčový lalok nasolený a korenený, nie údený.
-
2
Dáme na panvicu nakrájané guanciale na stredne slabý výkon, aby pomaly púšťalo tuk a opekalo sa. Medzitým očistíme a na drobno nakrájame šalotku a pridáme na panvicu. Rovnako pokračujeme so špargľou. Drevnatý koniec odlomíme, špičku odrežeme a zvyšok špargle nakrájame na kolieska a prihodíme na panvicu. Popri tom dáme variť cestoviny, moje potrebujú cca osem minút (od času, keď guanciale pustilo dosť tuku) a toľko zhruba potrebuje aj celá omáčka. Robil som prvý krát špargľu tak som netušil, ale reálne jej stačí pár minút.
-
3
Na panvicu pridáme na poslednú jednu, dve minútky aj špičky zo špargle, ktoré pozdĺžne prekrojíme na polovicu a zvýšime výkon nech sa špargľa aj guanciale trochu viac opečie. Pridáme cestovinu s trochou vody, parmezán a miešame, kým sa všetko pekne spojí, podľa potreby podlejeme ešte vodou... (kto sa rád hrá, môže špičky zo špargle opiecť s časťou guanciale do chrumkava a nechať extra na ozdobenie, mne sa nechcelo :-))
-
4
Najčastejšiou odlišnosťou bolo pomixovanie časti špargle na krém, ktorý sa nalial do panvice kde sa všetko pripravovalo. Ďalšia odlišnosť bola v predváraní špargle, keďže som mal mladú, netrebalo to riešiť. A do tretice, bolo vybratie guanciale z panvice po jeho opečení a jeho vrátenie na záver. Nad tým som sa aj zamýšľal, ale potom som si povedal, že v amatriciana sa tiež varí guanciale v omáčke, tak som to neriešil. Jedlo bolo v každom prípade výborné...
Diskusia k receptu