Casarecce so špargľou a s guanciale fotorecept

bugout - fotkabugout, 21. mája 2021
Casarecce so špargľou a s guanciale (fotorecept)
Foto: bugout

Mám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich. Síce pôvodne Zobraziť celý popisMám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich. Síce pôvodne neplánovaný, ale ráno som kúpil krásnu mladú špargľu, tak som trošku guglil.

Suroviny

250 g (alebo iné cestoviny)
100 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Našiel som veľa rôznych špargľových receptov, tak som si ich tak nejako poskladal a povyberal čo mi vyhovuje... A ku guanciale, kto nevie, ide o taliansky sušený bravčový lalok nasolený a korenený, nie údený.

    Casarecce so špargľou a s guanciale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme na panvicu nakrájané guanciale na stredne slabý výkon, aby pomaly púšťalo tuk a opekalo sa. Medzitým očistíme a na drobno nakrájame šalotku a pridáme na panvicu. Rovnako pokračujeme so špargľou. Drevnatý koniec odlomíme, špičku odrežeme a zvyšok špargle nakrájame na kolieska a prihodíme na panvicu. Popri tom dáme variť cestoviny, moje potrebujú cca osem minút (od času, keď guanciale pustilo dosť tuku) a toľko zhruba potrebuje aj celá omáčka. Robil som prvý krát špargľu tak som netušil, ale reálne jej stačí pár minút.

    Casarecce so špargľou a s guanciale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu pridáme na poslednú jednu, dve minútky aj špičky zo špargle, ktoré pozdĺžne prekrojíme na polovicu a zvýšime výkon nech sa špargľa aj guanciale trochu viac opečie. Pridáme cestovinu s trochou vody, parmezán a miešame, kým sa všetko pekne spojí, podľa potreby podlejeme ešte vodou... (kto sa rád hrá, môže špičky zo špargle opiecť s časťou guanciale do chrumkava a nechať extra na ozdobenie, mne sa nechcelo :-))

    Casarecce so špargľou a s guanciale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najčastejšiou odlišnosťou bolo pomixovanie časti špargle na krém, ktorý sa nalial do panvice kde sa všetko pripravovalo. Ďalšia odlišnosť bola v predváraní špargle, keďže som mal mladú, netrebalo to riešiť. A do tretice, bolo vybratie guanciale z panvice po jeho opečení a jeho vrátenie na záver. Nad tým som sa aj zamýšľal, ale potom som si povedal, že v amatriciana sa tiež varí guanciale v omáčke, tak som to neriešil. Jedlo bolo v každom prípade výborné...

Diskusia k receptu

farbuska
Verím, že bolo výborné. Jednoduché jedlo z kvalitných surovín musí byť chutné. Urobím podľa teba - vďaka za inšpiráciu.
haji
Aha, už to vidím, masíčko tam je. Guanciale vidím prvně, díky za rozšíření obzorů. Mně by chutnalo, pěkná šparglová variace!
kuko95
Super .ja by som tam pridal ešte cesnak ten ale ja pridávam všade a trošku chilli.suler recepty na cestoviny má na YouTube kanál vincenzo plate jeho recepty nemajú chybu super inšpirácia robil som aj carbonara podľa neho podarili sa
bugout
@kuko95 poznám ho a sledujem, on ma inšpiroval k vyskúšaniu guanciale :-)) dnes som pôvodne chcel podľa neho amatriciana alebo gricia, ale ráno som kúpil peknú špargľu tak som to odsunul na víkend..... Z Talianov mám rád aj Gennara Contalda.... Podľa neho som sem už aj dal jedny špagety.
bugout
@kuko95 ešte k receptu čili ani cesnak vo väčšine receptov nebol tak som nepokúšal a to tiež čili a cesnak dávam skoro všade... Toto je prvý krát čo som robil špargľu doma tak som to nechcel prekombinovať. Na budúce čili pridám určite cesnak asi nie, nejako sa mi tam nežiada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia