Špagety Carbonara fotorecept
Foto: katka512
Jednoduchý recept s fantastickým výsledkom.
príprava
Suroviny
podľa potreby |
|
3 ks |
|
podľa potreby |
|
1 bal. (30 % a viac) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
strúhaný (alebo parmezán) |
|
|
Postup
-
1
Dáme variť cestoviny do osolenej vody podľa inštrukcií na obale.
-
2
Nakrájame slaninu na kúsky, aké preferujete. Ja mám rada, keď je do čoho zakusnúť, tak krájam na pásiky.
-
3
Slaninu opražíme. TIP: Pokiaľ je slanina mäsitá, pridajte trochu olivového oleja.
-
4
Kým sa slaninka smaží a cestoviny varia, oddelíme si žĺtky. Bielky si dajte do chladničky a na večeru môžete mať napríklad aj chlebík vo vajíčku ;).
-
5
Uvarené cestoviny scedíme. TIP: Ak do cestovín pred scedením pridáte studenú vodu a necháte ich trochu vychladnúť, nezlepia sa.
-
6
Cestoviny máme pripravené, slaninku opečenú, pripravíme si omáčku. Do misky dáme smotanu na šľahanie (je jedno, aké veľké balenie si kúpite - ak preferujete krémovejšiu omáčku, dajte viac - prípadne spojte s mliekom), pridáme tri žĺtky, soľ a mleté čierne korenie.
-
7
Do hrnca (hlbokej panvice) dáme cestoviny, nasypeme na ne slaninku, nalejeme omáčku a za stáleho miešania povaríme, kým sa žĺtky v omáčke tepelne neupravia.
-
8
Na konci pridáme do cestovín nastrúhaný syr Grana Padano (alebo parmezán) pre dodanie lahodnej chuti a zároveň tým aj zahustíme. Minútku ešte povaríme a pritom miešame.
-
9
Servírujeme s rukolou, ktorá dodá celému jedlu ten správny šmrnc.
Zcedime je ,rekneme, ledabyle a i s tou vodou z vareni je vhodime do panve s tukem a slaninou. Te vody si i trochu zadrz a po rychlem prohazeni spaget s tukem a pancetou muzes jeste trochu pridat.
Je to opravdu jednoducha zalezitost