Špagety Carbonara
Špagety Carbonara

Špagety Carbonara fotorecept

katka512 - fotkakatka512, 13. septembra 2023
Špagety Carbonara (fotorecept)
Foto: katka512

Jednoduchý recept s fantastickým výsledkom.

20 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby
3 ks
podľa potreby
1 bal. (30 % a viac)
podľa potreby
podľa potreby
 strúhaný (alebo parmezán)




Postup

  1. 1

    Dáme variť cestoviny do osolenej vody podľa inštrukcií na obale.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame slaninu na kúsky, aké preferujete. Ja mám rada, keď je do čoho zakusnúť, tak krájam na pásiky.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu opražíme. TIP: Pokiaľ je slanina mäsitá, pridajte trochu olivového oleja.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa slaninka smaží a cestoviny varia, oddelíme si žĺtky. Bielky si dajte do chladničky a na večeru môžete mať napríklad aj chlebík vo vajíčku ;).

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené cestoviny scedíme. TIP: Ak do cestovín pred scedením pridáte studenú vodu a necháte ich trochu vychladnúť, nezlepia sa.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cestoviny máme pripravené, slaninku opečenú, pripravíme si omáčku. Do misky dáme smotanu na šľahanie (je jedno, aké veľké balenie si kúpite - ak preferujete krémovejšiu omáčku, dajte viac - prípadne spojte s mliekom), pridáme tri žĺtky, soľ a mleté čierne korenie.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hrnca (hlbokej panvice) dáme cestoviny, nasypeme na ne slaninku, nalejeme omáčku a za stáleho miešania povaríme, kým sa žĺtky v omáčke tepelne neupravia.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na konci pridáme do cestovín nastrúhaný syr Grana Padano (alebo parmezán) pre dodanie lahodnej chuti a zároveň tým aj zahustíme. Minútku ešte povaríme a pritom miešame.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Servírujeme s rukolou, ktorá dodá celému jedlu ten správny šmrnc.

    Špagety Carbonara (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dormella
Zadne proplachovani testovin studenou vodou, naopak!
Zcedime je ,rekneme, ledabyle a i s tou vodou z vareni je vhodime do panve s tukem a slaninou. Te vody si i trochu zadrz a po rychlem prohazeni spaget s tukem a pancetou muzes jeste trochu pridat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia