Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili fotorecept
Foto: kucharka
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v lete niekde na terase... K šťastiu niekedy stačí celkom málo Zobraziť celý popisJednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v lete niekde na terase... K šťastiu niekedy stačí celkom málo :-))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšie je použiť pár krajcov staršej bagety, ktorú pokrájame/potrháme na mini kúsky. Tú potom opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Keď je pekne “chrumkavá”, pridáme rozpučený cesnak a po chvíli nakrájanú slaninku. Dobre premiešame.
-
2
Pridáme nakrájanú čili papričku, posolíme a pokoreníme. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a pokvápeme citrónovou šťavou.
-
3
Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Odoberieme pár lyžíc varenej špagetovej vody a jemne pokvápeme panvicu s opečenou bagetou, aby to nebolo suché.
-
4
Podávame. Nezabudnúť na pohár bieleho vína ( môže byť aj ružové :-))
A jasné, dobre chladené pivo nikdy nieje zlé...