Bezlepkové lasagne fotorecept
Obľúbený recept som urobila pre bezlepkáčov... Sú vynikajúce, vyskúšajte.
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 70 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 KL |
|
| Plnka: | |
| 500 g mleté |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
| Bešamel: | |
| 600 ml |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 70 g |
|
| Navrch: | |
| nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Ako prvé urobíme mäsovú plnku. Nakrájame na drobno cibule a restujeme na oleji, pridáme mäso a rýchle restujeme, aby sa mäso oddelilo. Pridáme pasírované rajčiny a koreniny a dusíme asi 25 minút.
-
2
Pripravíme si cesto na lasagne. Spracujeme múku, soľ, vajce a vodu a vypracujeme cesto.
-
3
Vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Urobíme si šablónku z papiera na pečenie podľa veľkosti pekáčika a vyrežeme z cesta pláty.
-
4
Bešamel: Do hrnca dáme maslo a múku a na miernom ohni miešame a pridávame mlieko a uvaríme bešamel. Pridáme korenie, môže byť aj nastrúhaný muškátový orech.
-
5
Do naolejovaného pekáča nalejeme bešamel. Položíme plát cesta, navrstvíme mäsovú plnku a polejeme bešamelom. Položíme druhé cesto a postup 2x zopakujeme.
-
6
Položíme vrchný plát, na ktorý nalejeme bešamel a strúhaný syr. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 50 minút.
-
7
Nakrájame na porcie.
-
8
Dobrú chuť









Diskusia k receptu