Recepty, kde je žĺtok
Kysnuté rožteky s pudingovou plnkou
Je to recept, ktorý som dostala od priateľky Helenky. Veľmi sa mi páči kvôli tomu,...
Kuracie prsia plnené kapustou
Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z...
Pohánkové karbonátky
Do vriacej vody vložíme pohánku a varíme domäkka. Uvarenú pohánku scedíme a zmiešame s 1 žĺtkom,...
Zemiakové pagáče
Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne...
Šunkové tyčinky
Lístkové cesto rozvaľkáme a plát potrieme žĺtkom rozšľahaným s mliekom.
Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....
Veľkonočné praclíky
Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, ...
Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Šošovicová polievka s kyslou kapustou
Najskôr šošovicu umyjeme a uvaríme do polomäkka. Pridáme k nej kapustu a celú cibuľu.
Špargľová krémová polievka
Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 – 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....
Mrkvová polievka s kalerábom
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú mrkvu a kaleráb postrúhané na hrubom strúhadle, ...
Zemiaková polievka s tvarohom
Umyté, olúpané a pokrájané zemiaky dáme variť do 800 ml osolenej vody. Mäkké zemiaky s...
Zelerová polievka
Zeler a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom,...
Krémová rybia polievka
Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú...
Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...
Krémová kuracia polievka
Prsia zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme niekoľko zrniek čierneho korenia a dáme variť asi na...
Špargľová krémová polievka
Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 až 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....
Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...
Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké
plátky, cibuľu, cesnak
a petržlenovú vňať nakrájame
nadrobno.
Chorvátska pórová polievka s krupicou
Umytý pór nakrájame na
kolieska. Krupicu opečieme
na masle, pridáme k nej pór,
osmažíme a zalejeme 150...
Buchty na pare
Do rýchlokysky preosejeme
múku, primiešame k nej droždie
s cukrom premiešané
v teplom mlieku. Rozohrejeme
30 g masla a...
Lekvárové pirohy s makom
Múku preosejeme spolu so
soľou, pridáme žĺtok a vodu
podľa potreby.
Vymiesime cesto, ktoré
necháme na pomúčenej
doske odležať....
Šampiňónové vežičky
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...
Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...
Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....
Medový pstruh
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...
Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...
Rybie filé v kokosovom kabátiku
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici...
Segedínske tvarohové rezy
Múku preosejeme na dosku
a rozdrobíme do nej maslo.
Pridáme štipku soli, žĺtok
a vypracujeme cesto.
Nekysnutý čerešňový koláč
Najprv pripravíme cesto tak,
že múku so soľou, vanilkovým
cukrom, maslom pokrájaným
na kúsky, vajcom a...
Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame,
pridáme k nemu
nastrúhaný muškátový kvet,
soľ, nasekanú petržlenovú
vňať, zomleté mäso,...

Kysnuté rožteky s pudingovou plnkou
Je to recept, ktorý som dostala od priateľky Helenky. Veľmi sa mi páči kvôli tomu,...

Kuracie prsia plnené kapustou
Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z...

Pohánkové karbonátky
Do vriacej vody vložíme pohánku a varíme domäkka. Uvarenú pohánku scedíme a zmiešame s 1 žĺtkom,...

Zemiakové pagáče
Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne...

Šunkové tyčinky
Lístkové cesto rozvaľkáme a plát potrieme žĺtkom rozšľahaným s mliekom.

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Veľkonočné praclíky
Do preosiatej múky pridáme rozpustený tuk, žĺtok, vlažné mlieko a kvások pripravený z droždia, ...

Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.

Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Šošovicová polievka s kyslou kapustou
Najskôr šošovicu umyjeme a uvaríme do polomäkka. Pridáme k nej kapustu a celú cibuľu.

Špargľová krémová polievka
Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 – 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....

Mrkvová polievka s kalerábom
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú mrkvu a kaleráb postrúhané na hrubom strúhadle, ...

Zemiaková polievka s tvarohom
Umyté, olúpané a pokrájané zemiaky dáme variť do 800 ml osolenej vody. Mäkké zemiaky s...

Zelerová polievka
Zeler a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom,...

Krémová rybia polievka
Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú...

Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...

Krémová kuracia polievka
Prsia zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme niekoľko zrniek čierneho korenia a dáme variť asi na...

Špargľová krémová polievka
Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 až 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....

Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

Chorvátska pórová polievka s krupicou
Umytý pór nakrájame na kolieska. Krupicu opečieme na masle, pridáme k nej pór, osmažíme a zalejeme 150...

Buchty na pare
Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a...

Lekvárové pirohy s makom
Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať....

Šampiňónové vežičky
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...

Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

Medový pstruh
Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

Rybie filé v kokosovom kabátiku
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici...

Segedínske tvarohové rezy
Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.

Nekysnutý čerešňový koláč
Najprv pripravíme cesto tak, že múku so soľou, vanilkovým cukrom, maslom pokrájaným na kúsky, vajcom a...

Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso,...