60 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Suroviny
| 0,5 kg |
|
| 250 ml |
|
| 2 vrchovaté PL |
|
| štipka |
|
| 1 ks |
|
| 6 PL |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 KL |
|
| 30 g |
|
| Náplň: | |
| 350 g |
|
| 10-12 PL |
|
| 5 PL |
|
| 2 vrchovaté PL |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Do mierne teplého mlieka nasypeme cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť. Do misy nasypeme múku a premiešame so soľou, muškátovým orieškom a citrónovou kôrou. Pridáme žĺtok, maslo a kvások. Vypracujeme hladké nelepivé cesto. Necháme ho poriadne vykysnúť. Pomletý mak zmiešame s cukrom, pridáme rum, med, kávu a vymiešame kašovitú hmotu.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Potrieme náplňou a zrolujeme. Roládu prenesieme do bábovkovej formy vymastenej maslom a konce spojíme. Bábovku necháme ešte asi pol hodiny kysnúť vo forme.
- 3
Potom vložíme do rúry vyhriatej na 170 – 180 stupňov Celzia a upečieme doružova (50 – 60 minút).
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu