na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
130 g |
|
1/2 šálky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 vrecko |
|
Posýpka: | |
50 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Náplň: | |
0,5 kg |
|
2 ks |
|
1/2 pohára |
|
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme nasekaný tuk, vajce, žĺtky a masť, cesto spracujeme a dáme na 30 minút do chladničky. Medzitým vykôstkujeme slivky a rukami vymiesime cesto na posýpku, ktoré tiež necháme chvíľu v chladničke. Tukom vytrieme plech, naktorom budeme koláč piecť.
- 2
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na veľkosť plechu a na plech ho prenesieme pomocou čistej utierky. Cesto natiahneme až po okraje plechu a rovnomerne naň poukladáme polovičky sliviek. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne do neho zašľaháme cukor. Ušľahaný sneh rozotrieme na slivky.
- 3
Posýpku nastrúhame na hrubom strúhadle na slivky potreté snehom. Koláč vložíme do rúry predhriatej asi na 170 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu