Pečeňová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 22. januára 2010

Suroviny

700 g
30 g
80 g
1/2 ks
3 zrnká
1 zrnko
40 g
60 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Umytú pečeň odblaníme a pokrájame na rovnaké malé kúsky. Na masle opražíme zeleninu pokrájanú na kolieska spolu s cibuľou, celým čiernym a novým korením a bobkovým listom. Pridáme pokrájanú pečeň, trocha opečieme, zalejeme osolenou vriacou vodou a všetko udusíme domäkka.

  2. 2

    Potom vyberieme všetky koreniny, mäkkú pečeň a zeleninu zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo posekáme nadrobno a vložíme späť do vývaru. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú pridáme do vývaru a dobre povaríme.

  3. 3

    Nakoniec polievku okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok a ochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými plátkami žemlí alebo sendviča.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia