Postup
-
1
Umytú pečeň odblaníme a pokrájame na rovnaké malé kúsky. Na masle opražíme zeleninu pokrájanú na kolieska spolu s cibuľou, celým čiernym a novým korením a bobkovým listom. Pridáme pokrájanú pečeň, trocha opečieme, zalejeme osolenou vriacou vodou a všetko udusíme domäkka.
- 2
Potom vyberieme všetky koreniny, mäkkú pečeň a zeleninu zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo posekáme nadrobno a vložíme späť do vývaru. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú pridáme do vývaru a dobre povaríme.
- 3
Nakoniec polievku okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok a ochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými plátkami žemlí alebo sendviča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu