Jablkový krehký koláč

kristinka55 - fotkakristinka55, 8. februára 2010

Tento recept mám z časopisu život z pred 30tich rokov ked ho upečiem za pol hodinu su z neho už len omrvinky.

30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

10 dkg
1 ks
1 ks
7 dkg
35 dkg
2/3  sačka
7  PL
15 dkg
7 dkg
1 ks
7 dkg




Postup

  1. 1

    Cukor s maslom do penista vymiešame, pridame vajce, žltok,mlieko,a muku,do ktorej sme primiešali prášok do pečiva.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na pomasteny a mukou posypaný plech.Povrch cesta potrieme riedkou pikantnou marmeladou. Mensie olupané jablka rozkrájame na polovičky,jaderniky vyberieme a povrch narežeme niekolkymi subežnymi rezmi. Cesto obložime jablkami.

  3. 3

    Posypeme mrveničkou,ktoru pripravime zmiešanim v predpise uvedenych prísad. Upecieme v stredne horucej rure.

Diskusia k receptu

roska
Vyzerá to na dobrý recept, ale čo ten žĺtok v mrveničke? Často robievam ovocné kysnuté koláče s mrveničkou, ale bez žĺtka.
kristinka55
Ja som to robila aj s tym žltom a bolo to v pohode lebo v recepte bol napisaný.
sneica
dopecene...tento kolacik odporucam,je naozaj super...akurat som zmenila jablcka a to tak ze som dala struhane s vytlacenou stavou...
beliana
este by ma zaujimalo, ako sa da na tekute surove cesto natriet marmelada...
3sandra3
myslím si, že to cesto nie je riedke, zrejme je také tuhšie a na také sa dá natierať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia