30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 8 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 180 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipku | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor, kakao rozmiešame so škrobovou múčkou a amóniom a po troške opatrne zamiešame rozpustené vlažné maslo. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
 Vychladnutý plát nakrájame na malé kocky, ktoré celé polejeme polevou, ozdobíme náplňou a odkvapkanými čerešňami. Po stuhnutí ukladáme do papierových košíčkov.
- 3
 Náplň: maslo rozmiešame s práškovým cukrom na penu, pridáme žĺtok a dochutíme rumom. Poleva: všetky prísady rozpustíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni a vymiešame dohladka.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu