30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
180 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
2 PL |
|
štipku |
|
200 g |
|
Náplň: | |
100 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
trochu |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor, kakao rozmiešame so škrobovou múčkou a amóniom a po troške opatrne zamiešame rozpustené vlažné maslo. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
Vychladnutý plát nakrájame na malé kocky, ktoré celé polejeme polevou, ozdobíme náplňou a odkvapkanými čerešňami. Po stuhnutí ukladáme do papierových košíčkov.
- 3
Náplň: maslo rozmiešame s práškovým cukrom na penu, pridáme žĺtok a dochutíme rumom. Poleva: všetky prísady rozpustíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni a vymiešame dohladka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu