Vianočné čerešňové kocky

redakcia - fotkaredakcia, 15. decembra 2009
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
180 g
100 g
40 g
2 PL
 štipku
200 g
Náplň:
100 g
70 g
1 ks
 trochu
Poleva:
100 g
100 g
4 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor, kakao rozmiešame so škrobovou múčkou a amóniom a po troške opatrne zamiešame rozpustené vlažné maslo. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme.

  2. 2

    Vychladnutý plát nakrájame na malé kocky, ktoré celé polejeme polevou, ozdobíme náplňou a odkvapkanými čerešňami. Po stuhnutí ukladáme do papierových košíčkov.

  3. 3

    Náplň: maslo rozmiešame s práškovým cukrom na penu, pridáme žĺtok a dochutíme rumom. Poleva: všetky prísady rozpustíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni a vymiešame dohladka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia