30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 8 ks |
|
| 180 g |
|
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| 2 PL |
|
| štipku |
|
| 200 g |
|
| Náplň: | |
| 100 g |
|
| 70 g |
|
| 1 ks |
|
| trochu |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor, kakao rozmiešame so škrobovou múčkou a amóniom a po troške opatrne zamiešame rozpustené vlažné maslo. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
Vychladnutý plát nakrájame na malé kocky, ktoré celé polejeme polevou, ozdobíme náplňou a odkvapkanými čerešňami. Po stuhnutí ukladáme do papierových košíčkov.
- 3
Náplň: maslo rozmiešame s práškovým cukrom na penu, pridáme žĺtok a dochutíme rumom. Poleva: všetky prísady rozpustíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni a vymiešame dohladka.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu