príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 6 ks |
|
| 220 g |
|
| 1 balíček |
|
| 120 g |
|
| 200 g |
|
| Plnka: | |
| 200 ml |
|
| 20 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 balíček |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| Kakaová poleva: | |
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| 7 PL |
|
| 15 kociek |
|
Postup
-
1
Žĺtky, 2/3 práškového cukru a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme pretlačené gaštany a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň zvyšný cukor a spolu s múkou ho primiešame k žĺtkom. Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme.
- 2
Upečené a vychladnuté prekrojíme napoly, potrieme gaštanovou plnkou a spojíme. Povrch polejeme kakaovou polevou a podávame so šľahačkou.
- 3
Gaštanová plnka: v mlieku rozmiešame maizenu, žĺtok, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašičku. Cukor s maslom vymiešame do peny a za stáleho miešania pridávame po troche vychladnutú kašičku. Nakoniec pridáme pretlačené gaštany.
- 4
Kakaová poleva: kakao s maslom dobre vymiešame. Vodu s cukrom uvaríme na hustý sirup a ešte horúci za stáleho miešania prilejeme ku kakau.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu