Plnené gaštanové rezy

redakcia - fotkaredakcia, 15. decembra 2009
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
220 g
1 balíček
120 g
200 g
Plnka:
200 ml
20 g
1 ks
1 balíček
200 g
250 g
150 g
Kakaová poleva:
40 g
40 g
7 PL
15 kociek




Postup

  1. 1

    Žĺtky, 2/3 práškového cukru a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme pretlačené gaštany a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň zvyšný cukor a spolu s múkou ho primiešame k žĺtkom. Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme.

  2. 2

    Upečené a vychladnuté prekrojíme napoly, potrieme gaštanovou plnkou a spojíme. Povrch polejeme kakaovou polevou a podávame so šľahačkou.

  3. 3

    Gaštanová plnka: v mlieku rozmiešame maizenu, žĺtok, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašičku. Cukor s maslom vymiešame do peny a za stáleho miešania pridávame po troche vychladnutú kašičku. Nakoniec pridáme pretlačené gaštany.

  4. 4

    Kakaová poleva: kakao s maslom dobre vymiešame. Vodu s cukrom uvaríme na hustý sirup a ešte horúci za stáleho miešania prilejeme ku kakau.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia