príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
220 g |
|
1 balíček |
|
120 g |
|
200 g |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
20 g |
|
1 ks |
|
1 balíček |
|
200 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
Kakaová poleva: | |
40 g |
|
40 g |
|
7 PL |
|
15 kociek |
|
Postup
-
1
Žĺtky, 2/3 práškového cukru a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme pretlačené gaštany a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň zvyšný cukor a spolu s múkou ho primiešame k žĺtkom. Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme.
- 2
Upečené a vychladnuté prekrojíme napoly, potrieme gaštanovou plnkou a spojíme. Povrch polejeme kakaovou polevou a podávame so šľahačkou.
- 3
Gaštanová plnka: v mlieku rozmiešame maizenu, žĺtok, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašičku. Cukor s maslom vymiešame do peny a za stáleho miešania pridávame po troche vychladnutú kašičku. Nakoniec pridáme pretlačené gaštany.
- 4
Kakaová poleva: kakao s maslom dobre vymiešame. Vodu s cukrom uvaríme na hustý sirup a ešte horúci za stáleho miešania prilejeme ku kakau.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu