Jablkový závin

redakcia - fotkaredakcia, 16. februára 2010

Suroviny

250 g
250 g
300 g
1 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Spracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť. Medzitým rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Cesto rozdelíme na 2 diely a z každého vyvaľkáme plát.

  2. 2

    Plát posypeme strúhankou alebo mletými orechmi a poukladáme na ne nastrúhané jablká, pocukrujeme, môžeme pridať škoricový cukor, hrozienka a pokvapkáme rozpusteným maslom.

  3. 3

    Záviny zvinieme, vložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Ešte horúce potrieme rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia