Šunková torta

redakcia - fotkaredakcia, 4. januára 2010

Suroviny

Cesto:
120 g
150 g
1 ks
1-2 PL
Plnka:
70 g
80 g
400 ml
5 ks
 hrsť
300-350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla, žĺtka, smotany a soli zmiesime cesto, ktorým vyložíme tortovú formu. Ďalšie maslo rozpustíme, pridáme múku, trochu opražíme, premiešame, zriedime mliekom. Stále miešame, kým nevznikne jemná kaša.

  2. 2

    Keď vychladne, pridáme žĺtky, strúhaný syr, jemne posekanú šunku a tuhý sneh z bielkov. Dáme do pripravenej formy a pečieme v rúre pri miernej teplote asi 45 minút.

  3. 3

    Potom povrch posypeme strúhaným syrom. Krájame ako tortu.

Diskusia k receptu