Korunové koláčiky

redakcia - fotkaredakcia, 12. februára 2010

Suroviny

0,5 kg
42 g
 štipka
2 ks
250 ml
6 KL
125 g
Plnka:
250 g
1 ks
  podľa chuti

Postup

  1. 1

    Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do misy dáme múku so soľou, celé vajcia a na hrubom strúhadle nastrúhaný tuk. Vlejeme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho poriadne vykysnúť.

  2. 2

    Lyžicou vykrajujeme kúsky, plníme ich tvarohovou plnkou, kladieme na plech, potrieme vajcom a posypeme posýpkou.

  3. 3

    Vo vyhriatej rúre upečieme doružova.

Diskusia k receptu

Vymazať
merihe
Prečo korunové? Ja poznám starší recept kde bolo droždie za korunu a podľa toho sa volal aj ten recept.Neviem či to nie je náhodou tento recept?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha