60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme tvarohovú plnku tak, že vyšľaháme žĺtky so 75 g cukru a van. cukrom do peny pridáme tvaroh, puding a rozpustené maslo. Nakoniec zlahka vmiešame sneh z bielkov a 75 g cukru, dáme nabok.
- 2
Múku premiešame s práškom do pečiva a kakaom, pridáme zmäknuté maslo cukor, žĺtok a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na 2 časti a rozvalkáme na pomúčenej doske na velkosť plechu a pomocou valčeka prenesieme ma vymazaný a pomúčený plech, rovnomerne potrieme plnkou, na plnku prenesieme druhý rozvalkaný plát a dáme piecť do trúby
- 3
Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polevou. Po stuhnutí pokrájame na úhladné rezy
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(Ale iste by mi chutili aj ausburské.)