Ausburské rezy

maarianna - fotkamaarianna, 4. januára 2010
60 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
150 g
1 ks
500 g
1 ks
3 PL
400 g
1 ks
3 PL
250 g
150 g
1 ks
3 pl
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme tvarohovú plnku tak, že vyšľaháme žĺtky so 75 g cukru a van. cukrom do peny pridáme tvaroh, puding a rozpustené maslo. Nakoniec zlahka vmiešame sneh z bielkov a 75 g cukru, dáme nabok.

  2. 2

    Múku premiešame s práškom do pečiva a kakaom, pridáme zmäknuté maslo cukor, žĺtok a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na 2 časti a rozvalkáme na pomúčenej doske na velkosť plechu a pomocou valčeka prenesieme ma vymazaný a pomúčený plech, rovnomerne potrieme plnkou, na plnku prenesieme druhý rozvalkaný plát a dáme piecť do trúby

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polevou. Po stuhnutí pokrájame na úhladné rezy

Diskusia k receptu

retig
V Bavorsku je jedno mesto, ktoré sa volá Augsburg. Ak tie rezy majú s ním niečo spoločné, tak sú augsburské.
(Ale iste by mi chutili aj ausburské.)
3sandra3
tu mi nie je jasné, puding do plnky sa uvarí, alebo tam ide iba prášok?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia