Oberačkový mäsový batôžtek
Ladislav Fodor
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 27. januára 2010
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 27. januára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou omáčkou takto: spravíme svetlú zápražku, po vypenení pridáme prevarené už vychladené mlieko. Zamiešame na hladko a varíme ďalej, kým nezhustne. Pridáme biele korenie a vegetu, môžeme aj žĺtok vajca so smotanou na šľahanie. Tým bude ešte jemnejšia.
- 2
Mrazené lístkové cesto necháme rozmrznúť, potom na doske vyvaľkáme na rovnakú hrúbku a cesto rozkrojíme na rovnaké časti (obdĺžnik). Rohy cesta potrieme našľahaným vajcom a plnku naložíme na cesto. Keď do plnky pridáme kúsok údeného syra, bude ešte chutnejšia. Na cesto položíme plnku a vyformujeme z nich batôžteky. Vložíme ich do pekáča a pečieme na 180 – 190 stupňov Celzia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu