Jablká s rumovým krémom

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
5
porcií
30 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
2 PL
Krém:
1 ks
40 g
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovníky a položíme ich na plech vymastený tukom alebo vyložený papierom na pečenie. Posypeme cukrom a pečieme asi 10 až 15 minút.

  2. 2

    Potom jablká necháme vychladnúť, otvory po jadrovníkoch naplníme džemom, položíme ich do misy, zalejeme krémom a vrch ozdobíme višňami naloženými v rume alebo zaváranými. Môžeme použiť aj iný džem.

  3. 3

    Krém: žĺtky, cukor, múku, trochu rumu a mlieko zmiešame a varíme do zhustnutia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia