5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovníky a položíme ich na plech vymastený tukom alebo vyložený papierom na pečenie. Posypeme cukrom a pečieme asi 10 až 15 minút.
- 2
Potom jablká necháme vychladnúť, otvory po jadrovníkoch naplníme džemom, položíme ich do misy, zalejeme krémom a vrch ozdobíme višňami naloženými v rume alebo zaváranými. Môžeme použiť aj iný džem.
- 3
Krém: žĺtky, cukor, múku, trochu rumu a mlieko zmiešame a varíme do zhustnutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu