Dunajská štrúdľa

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010
30 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
250 g
1 ks
1 ks
8 PL
1 PL
Okrem toho:
8 PL
800-900 g
1 vrecko
1 vrecko




Postup

  1. 1

    Na dosku dáme múku, nastrúhame tuk, pridáme vajce a žĺtok, vodu a ocot. Najprv pomocou noža zapracujeme suroviny a po chvíli ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na 4 alebo 8 dielov (podľa veľkosti štrúdle) a každý diel vyvaľkáme na obdĺžnik asi 1 – 1,5 mm hrubý.

  2. 2

    Posypeme troškou strúhanky a na strúhanku poukladáme nastrúhané jablká, pričom necháme asi 2 cm okraje voľné. Na jablká nasypeme škoricový a vanilkový cukor, pridáme oriešky, hrozienka alebo mandle a na záver opäť posypeme strúhankou.

  3. 3

    Štrúdľu zabalíme do valčeka, ďalšie strany cesta cez seba prehneme, okraje stlačíme a stočíme dospodu. Štrúdle položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190° C asi 20 – 25 minút. Po vychladnutí pocukrujeme.

Diskusia k receptu

Vymazať
evia
Rozmýšľam či je správne napísaná tá hrubka rozvaľkaného cesta. Ja som vždy vaľkala cesto na štrúdľu čo najtenšie a tu je 1-1,5 cm. Takto robím bežné záviny, ale môžem vyskúšať aj takto.
Vymazať
veronka8
Ďtrúdlové cesto je v mm a cesto na závin v cm.
Tu ide o jemnosť cesta
Dozjedenia!!!!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia