Tento recept máme už roky. Je veľmi dobrý a sladký, hlavne v dobe leta.
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 125 ml |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Náplň: mlieko | |
| 1 balíček |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 2 balíček |
|
| 1 ks |
|
| dohotovenie: jahody | |
|
|
|
Postup
-
1
Múku preosejeme so štipkou soli a pridáme na malé kúsky nakrájanú Heru, žĺtok, cukor, smotanu. Všetko dohromady spracujeme na hladké vláčna cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odležať.
- 2
Potom rozvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu na koláč o priemere 30 cm. Povrch cesta poprepichujeme vidličkou, položíme naň alobal a rovnomerne zaťažíme. Predpečieme pri 200°C asi 15 minút.
- 3
Medzi tým uvaríme z mlieka, cukru, a pudingového prášku hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania mierne vychladnúť, potom vmiešame tvaroh zmiešaný s bielkom a vanilkovým cukrom. Dáme dopiecť pri 180°C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
- 4
Na vychladnutý koláč rozložíme jahody nakrájané na plátky a potrieme tortovým želé pripravený podľa návodu na obale. Necháme v chladničke odležať asi 2 hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu