Jahodový koláč

houmer - fotkahoumer, 8. februára 2010

Tento recept máme už roky. Je veľmi dobrý a sladký, hlavne v dobe leta.

30 minút
príprava
35 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

200 g
100 g
125 ml
50 g
1 ks
 štipka
Náplň: mlieko
1 balíček
100 g
250 g
2 balíček
1 ks
dohotovenie: jahody




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme so štipkou soli a pridáme na malé kúsky nakrájanú Heru, žĺtok, cukor, smotanu. Všetko dohromady spracujeme na hladké vláčna cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odležať.

  2. 2

    Potom rozvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu na koláč o priemere 30 cm. Povrch cesta poprepichujeme vidličkou, položíme naň alobal a rovnomerne zaťažíme. Predpečieme pri 200°C asi 15 minút.

  3. 3

    Medzi tým uvaríme z mlieka, cukru, a pudingového prášku hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania mierne vychladnúť, potom vmiešame tvaroh zmiešaný s bielkom a vanilkovým cukrom. Dáme dopiecť pri 180°C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.

  4. 4

    Na vychladnutý koláč rozložíme jahody nakrájané na plátky a potrieme tortovým želé pripravený podľa návodu na obale. Necháme v chladničke odležať asi 2 hodiny.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, mne sa tvoj recept páči, prečo nie je tu žiadny komentár, pozrela som si tvoj profil, ináč by som ho ani nenašla a práve teraz je čas jahôd, takže je aktuálny. A pekné - mladý muž, ktorý sa zaujíma o varenie a pečenie je vzácny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia