Plnený makový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010

Suroviny

300 g
10 g
200 g
1 ks
2 PL
 štipka
Maková plnka:
8 ks
250 g
250 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: múku, soľ a cukor preosejeme, pridáme maslo, žĺtok a smotanu a zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely.

  2. 2

    Vyvaľkáme ich, jeden diel dáme na plech, potrieme plnkou, zakryjeme druhým vyvaľkaným dielom, povrch potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a upečieme. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosom.

  3. 3

    Plnka: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtky a vyšľaháme. Pridáme mak, strúhanku, citrónovú kôru a premiešame.

Diskusia k receptu