žĺtky

Energia 706.44 KJ
Kalórie 168,8 kcal8.44%
Sacharidy 0,84 g0.37%
Tuky 14,58 g20.83%
* žĺtky - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je žĺtky

prazdny

Nugátové rezy

Dezerty

Je to náš starý rodinný recept a k mojim oblúbeným patrí preto, že je veľmi chutný...

prazdny

Trhanec

Bezmäsité jedlá

Recept mám od starej mamy, u ktorej som toto jedlo pravidelne jedla, takže vždy, ...

prazdny

Moravské koláče

Koláče

Majolku vymícháme se žloutky, olejem a cukrem. Zasypeme moukou se solí, na kterou nalijeme...

prazdny

Banánové zákusky

Koláče

Cesto: všetky suroviny spolu dobre vymiešame a pridáme sneh z 3 bielkov a zľahka premiešame. Spravíme...

prazdny

Makový koláč s čerešňami

Koláče

Do vymiešaného masla pridáme cukor, žĺtky, citrónovú šťavu, kôru a miešame, kým nezhustne....

prazdny

Tvarohovo–orechový koláč

Koláče

Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky...

prazdny

Kokosová pochúťka s orechovou polevou

Koláče

Bielky vyšľaháme a postupne k nim pridávame všetky ingrediencie: vanilkový a kryštálový cukor, olej, polohrubú múku,...

prazdny

Morčacia roláda s hubovou plnkou

Hlavné jedlá

Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...

prazdny

Kuracie palacinky

Kuracie mäso

Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...

prazdny

Trdelník plnený krémom z vlašských orechov

Koláče

Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo...

prazdny

Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré

Kuracie mäso

Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...

prazdny

Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami

Koláče

Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme...

prazdny

Vínová polievka pre chorého

Bezmäsité jedlá

Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad...

prazdny

Medový krémovník

Dezerty

Na dosku preosejeme muku s cukrom a so sodou. uprostred urobime jamku, do ktorej rozklepneme...

prazdny

Kysnuté rožteky s pudingovou plnkou

Koláče

Je to recept, ktorý som dostala od priateľky Helenky. Veľmi sa mi páči kvôli tomu,...

prazdny

Rakvičky

Dezerty

Rakvičky sú zaujímavou alternatívou rezov a zákuskov. Lákavo vyzerajú a vynikajúco chutia!

prazdny

Keksy do lisu

Koláče

Tieto keksy chutia ako kakaové venčeky alebo esíčka a sú u nás veľmi obľúbené.

prazdny

Špagety alla carbonara

Cestoviny

Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj...

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Špagety Carbonara

Bravčové mäso

Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme.

prazdny

Caramelle plnené syrom taleggio

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Liptovské batôžky

Bravčové mäso

Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...

prazdny

Zemiakovo–jablkové guľky

Dezerty

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

prazdny

Plnené zemiakové pagáče

Bezmäsité jedlá

Z droždia, trochy cukru a 100 ml mlieka urobíme kvások. Pridáme preosiatu múku, ...

prazdny

Slané zemiakové šišky

Dezerty

Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť a prelisujeme ich do hlbšej nádoby. Pridáme do nich pripravený...

prazdny

Žĺtkové venčeky

Koláče

250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...

prazdny

Veľkonočný venček

Koláče

Do preosiatej múky urobíme jamku a nalejeme do nej droždie rozmrvené v troche vlažného mlieka.

prazdny

Nákyp zo šunky

Bravčové mäso

Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.

prazdny

Broskyňová polievka

Bezmäsité jedlá

Z broskýň vyberieme kôstku, stiahneme z nich šupku a polovicu podusíme v troche bieleho vína...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Čokoládový mafin

Dezerty

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

prazdny

Pirohy plnené hubami

Bezmäsité jedlá

Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...

prazdny

Hrianky s hubovou nátierkou

Bezmäsité jedlá

Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...

prazdny

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave