Starkej ríbezľový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 12. februára 2010

Suroviny

140 g
140 g
5 ks
250 g
150 g
1/2 ks
Plnka:
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami. Postupne k nemu pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté orechy. Pripravené cesto necháme 20 minút odstáť a potom ho rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre s teplotou 180 stupňov Celzia.

  2. 2

    Na vychladnutý koláč navrstvíme snehovú plnku a posypeme ríbezľami. Plnka: práškový cukor zalejeme rovnakým objemom vody a uvaríme sirup.

  3. 3

    Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľaháme horúci sirup. Zľahka premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia