Jemná sardelová omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
50 g
 trochu
 štipka
 štipka
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla.

  2. 2

    Do kotlíka dáme žĺtky, 50 g masla, citrónovú šťavu, soľ, korenie a vyšľaháme do zhustnutia, potom zašľaháme vlažnú vodu.

  3. 3

    Pred dohotovením zašľaháme pripravené sardelové maslo. Omáčka sa výborne hodí k rybám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia