Bábovka čokoládovo-orechová

58vlasta - bez fotky58vlasta, 11. februára 2010

Nedávno som upiekla túto bábovku. Pri raňajkách len sa tak po nej zaprášilo. Nemalo čo zostať na ďalší deň...

15 minút
príprava
30 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

1  hrnček / 2dl
4
3/4 hrnček
3/4 hrnček
2/3 hrnček
3/4 vrecka
4
1
3/4 hrnček




Postup

  1. 1

    V mise vymiešame žĺtky s cukrom, potom po troške vlievame olej a vymiešame do peny. Potom do toho primiešavame striedavo mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a 1 vreckom čokoládového pudingu. Ďalej vmiešame pomleté orechy a môžeme pridať namočené hrozienka.

  2. 2

    Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, vymastenej a vysypanej strúhankou alebo hrubou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi pol hodiny.

  3. 3

    Po pol hodine skúsime špajlou, či je upečená, ak nie, ešte dopečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia