Roláda pražskej babičky

redakcia - fotkaredakcia, 16. februára 2010

Suroviny

6 ks
6 ks
60 g
120 g
Krém:




Postup

  1. 1

    Z bielkov ušľaháme pevný sneh a vmiešame doň žĺtky, cukor a múku. Na plech vyložený papierom na pečenie nalejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 230 stupňov Celzia doružova (asi 10 – 15 minút).

  2. 2

    Ešte horúcu upečenú piškótu zvinieme i s papierom na pečenie po dlhšej strane do rolády a necháme vychladnúť. Krém: zmiešame maslo s kakaom a cukrom.

  3. 3

    Roládu opatrne rozvinieme, plát natrieme krémom (trochu si ho necháme na natretie rolády). Pevne zrolujeme a zvyškom krému potrieme celú roládu. Posypeme strúhaným kokosom.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Recept som tu len teraz objavila, ale cesto sa mi páči, len krém by som urobila iný, nie obyčajný maslový. Tie sa robili kedysi. Prípadne by som ho nastavila kašou z múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia