Jemnučké guľky

redakcia - fotkaredakcia, 3. februára 2010

Suroviny

300 g
5 PL
125 g
150 g
4 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Najprv nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ju spolu s mliekom za stáleho miešania a pri miernej teplote rozpustíme. Aj maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do čokolády zašľaháme 100 g práškového cukru a žĺtky.

  2. 2

    Pomaly vmiešame maslo, dobre prepracujeme a hmotu uložíme približne na 3 hodiny na chladné miesto. Zo stuhnutej čokoládovej hmoty vytvarujeme rukami malé guľôčky.

  3. 3

    Polovicu ich obalíme v kakau a druhú v práškovom cukre a necháme trochu zaschnúť. Nakoniec ich poukladáme do papierových košíčkov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia