Srnčí chrbát

tothka - bez fotkytothka, 27. januára 2010
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

7 ks
15 dkg
15 dkg
15 dkg
2 lyžice
1 lyžica
7 ks




Postup

  1. 1

    Žltky, cukor, maslo vymiešam do penista, postupne pridám orechy zmiešané s kakaom a kávou a sneh z bielkov. Cesto vlejem do formy na srnčí chrbát, ktorú si vysteliem alobalom a potriem olejom a pomúčim. Pečiem pomaly asi 45 min. Najskôr pri 200 stupňoch, potom znížim na 180.

  2. 2

    Upečený a vychladený chrbát polejem roztopenou čokoládovou polevou, ozdobím obielenými madľami ktoré pozapichujem do ešte mäkkej polevy. Podávam so šľahačkou. Tento múčnik zvyknem upiecť aj v tortovej forme, po vychladnutí ho rozkrojím na polovicu a natriem marhuľovým, alebo jahodovým džemom a polejem čokoládou.

  3. 3

    V mojej rodine sa vždy veľmi rýchlo minie a doporučila by som ho aj pre maškrtníkov s bezlepkovou dietou, pretože neobsahuje múku.

Diskusia k receptu

ivica
Jednoduché a veľmi chutné! Má to len jednu chybu- dlho nevydrží, lebo sa hneď zje! :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia