Postup
-
1
Maslo vymiešame na penu, pridáme cukor a znova vymiešame. Do zmesi vmiešame jeden žĺtok za druhým, pridáme múku, soľ, vykysnutý kvások a s vlažným mliekom vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta robíme guľôčky väčšie ako vlašský orech, rozvaľkáme ich do oválnych tvarov, aby boli na krajoch tenšie, naplníme ich plnkou a tvoríme rožky, ktoré ukladáme na vymastený plech a opäť necháme kysnúť.
- 3
Vykysnuté potrieme vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre. Plnka: mlieko prevaríme s cukrom, do vriaceho pridáme nastrúhané oriešky, strúhanku, citrónovú kôru, rum a všetko dobre premiešame. Vychladnutou plníme rožky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Suroviny na cesto dám do výkonného hnetača a po rozváľaní na kruh (3 - 4 kruhy) rádlom slniečkovo rozdelím, naplním a zviniem do tvaru rožtekov. Páči sa mi, že tan ide droždie a nie prášok do pečiva.