Foto: Dr. Oetker
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
2 KL |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Náplň: | |
250 g |
|
100 g |
|
400 ml |
|
1 balíček |
|
100 ml |
|
Na zdobenie: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme s pomocou šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so Zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
- 2
Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca s objemom asi 1 l. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3) asi 45 minút. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
- 3
Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme. Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha. Jednu tretinu šľahačky ponecháme bokom na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne primiešame jahodovú dreň.
- 4
Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky. Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne a ozdobíme šľahačkou a jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu