Jahodové srdce

Dr. Oetker
, 11. februára 2010
Jahodové srdce
Foto: Dr. Oetker

Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 PL
100 g
1 balíček
100 g
1 balíček
2 KL
3 ks
 štipka
Náplň:
250 g
100 g
400 ml
1 balíček
100 ml
Na zdobenie:
200 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme s pomocou šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so Zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.

  2. 2

    Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca s objemom asi 1 l. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3) asi 45 minút. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme. Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha. Jednu tretinu šľahačky ponecháme bokom na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne primiešame jahodovú dreň.

  4. 4

    Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky. Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne a ozdobíme šľahačkou a jahodami.

Diskusia k receptu

ethanel
krasne a hlavne kaloricke srdiecko :) pekne zdobenie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia