10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle opražíme hladkú múku dozlata, zalejeme mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením, majoránom, rascou, vegetou a soľou. Do ešte horúcej zmesi primiešame nastrúhaný syr, odstavíme z ohňa a pridáme žĺtky. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Zo vzniknutej masy vytvarujeme ľubovoľne veľké guľky, ktoré postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme dozlata.
- 3
Syrové guľky podávame ako prílohu k mäsu, zelenine alebo ako chuťovku k nápojom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu