Vyprážané syrové guľky

redakcia - fotkaredakcia, 10. februára 2010
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
60 g
200-300 ml
50 g
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme hladkú múku dozlata, zalejeme mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením, majoránom, rascou, vegetou a soľou. Do ešte horúcej zmesi primiešame nastrúhaný syr, odstavíme z ohňa a pridáme žĺtky. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zo vzniknutej masy vytvarujeme ľubovoľne veľké guľky, ktoré postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme dozlata.

  3. 3

    Syrové guľky podávame ako prílohu k mäsu, zelenine alebo ako chuťovku k nápojom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia