Dezert Rosalinda

sjuz - fotkasjuz, 3. februára 2010

Obľúbený dezert môjho detstva... po rokoch som ho urobila tieto Vianoce, a každý večer som si dopriala za odmenu :), až kým som ho Zobraziť celý popisObľúbený dezert môjho detstva... po rokoch som ho urobila tieto Vianoce, a každý večer som si dopriala za odmenu :), až kým som ho celý nezjedla sama!

30 minút
príprava

Suroviny

5 ks
450  g
5 ks
90  g
375  g
4  PL
1  PL




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom šľaháme nad parou do krému. Rozdelíme si na tri časti - aspoň kto ešte nemá prax vo varení od oka:) Na mastný papier rovnomerne rozotrieme na hrúbku 1 cm - z troch častí - 3 pláty. Ja robím do kruhu, aby bola z toho torta. Pláty dáme sušiť do rúry na 60-70 supňov - na cca hodinu, hodinu a pol - skontrolujeme, či už je plát usušený - tvrdý aj zospodu. Ak ešte nie je, necháme ďalej pomaly dosušiť.

  2. 2

    Na krém vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista, pridáme zmäknuté maslo, kakao a kávu.

  3. 3

    Usušené pláty opatrne aby sa nezlomili odlepíme z papiera - preto je lepši mastný papier - a natrieme plnkou, ktorú si tiež rozdelíme na tri časti. Spodný plát - krém - druhý plát - krém - vrchný plát a na vrch krém. Dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa.

  4. 4

    Trošku zle sa krája, keďže sa láme, tak som to vyriešila tak, že som si vzala celú nádobu aj s tortou a pustila som sa do nej vidličkou:) Je to naozaj báseň, ktorá sa rozplýva na jazyku !

Diskusia k receptu

oblizprst
Ja až také sladké nemusím, ale moja teta, ktorá túto tortu s radosťou ešte stále, aj napriek 70-tke robí, volá "Snehová torta".
babidka
uz som to jedla - aspon si myslim ze to bol ten dezert - a ani sa necudujem , ze si to schlamstla sama . mne to vtedy tak chutilo , ze som sa uplne rozculila , ze hostitelka cely dezert rozdelila a nic neostalo na "duplu". Urcite skusim - potajomky , aby mi to nezjedli .
58vlasta
Ja mám tiež rada tento dezert. Tiež by som ho najradšej sama tajne zjedla, ale nesmieme byť sebeckí...
sjuz
On je trošku viac sladký - a nedá sa ho zjesť veľa - ale zato je veľmi chutný :) -a ja som mala šťastie, že mojim chlapcom sa zdá prisladký - takže zostal celý len mne... :))
sjuz
Inak - ani neviem, prečo sa tak volá - moja mama ju tak volá od môjho detstva - takže možno sa volá úplne inak... :))
sovka62
Mne to, že je veľmi sladký, určite nevadí. Veď je to zákusok, tak čo? A spolu so Žižkom si poviem......na množství nehleďme a ak sa mi ho podarí upiecť (ale vlastne aj ak sa nevydarí) ho asi zhltnem sama. To preto, že manžel snehové koláčiky nemá rád a ja, naopak, veľmi.
marlen
@mil á sjuz, je to také úžasné,, najmä ten kávový krém.... robiť to z jednej pätiny surovín by to bola škoda námahy, . z dvoch pätín, taká rozalinduška.
alexdidi
@sjuz , predpokladám, že žĺtka na krém tiež varíš nad parou?Robila som túto tortu, ale pre mňa je tiež veľmi sladká...vtom má výhodu "moja"Čínska torta, že je málo sladká, dobre sa je a tou šľahačkou cesto zmäkne a výborne sa krája
evanaaa
Možno by stačilo menej cukru a medu ale ja by som nereptala, keby som len mohla sladké jesť, ak nebudete môcť, potom si spomeniete a oceníte to. Takéto snehové pečivá som ľúbila a keď nič iné, tak som si kupovala snehové pusinky. Dnes by so aj tú tortu upiekla.
moli
Ach jáj!Ja mám strach že by som ju zjedla tiež sama, tak by mi chutilo :o) Ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia