Bratislavský závin

bozulka - fotkabozulka, 12. februára 2010

Tento koláč máme veľmi radi a pamätám si ho od detstva.

30-40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

25 g
175 g
85 g
150 g
20 g
20 g
250 g
2 ks
125 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z prísad vypracujeme cesto,ktoré sa nesmie lepiť,necháme na doske zakryté odpočinúť.Urobíme plnku orechovú alebo makovú,alebo obidve z polovičných dávok.Plnka má byť polotuhá. Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 časti,ktoré rozvalkáme na obdĺžniky,potrieme plnkou,zavinieme,dáme na plech,potrieme žĺtkom a necháme ešte podkysnúť,Keď je žĺtok oschnutý natrieme druhý krát a dáme do rúry pomaly piecť do rúžova. Vychladnuté záviny posypeme cukrom s vanilkou. Keď cesto rozdelíme na 25 kúskov rozgúlame na oválky ,naplníme plnkou zrolujeme a vytvarujeme rohlíčky budeme mať bratislavské rožky.Potrieme 2x žĺtkom a dáme piecť.Upečené pocukrujeme práš.cukrom s vanilkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi sa ospravedlňujem ale stala sa chyba v tlači.Patrí tam samozrejme 25 g na kvások.Ďakujem pokúsim sa to opraviť.
fajn recept a ja este dávam tretinu múky celozrnnej a do plnky namiesto mlieka trochu šlahačky..))