Foto: Dr. Oetker
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
120 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
|
|
6 ks |
|
Náplň: | |
1 balenie |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
Na ozdobu: | |
80 g |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1 balíček |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s cukrom a orieškovým krémom do peny. Múku zmiešame s orieškami a citrónovou kôrou a primiešame do cesta. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca s objemom 1 l. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút.
- 2
Po upečení necháme korpus vychladnúť. Potom 2–krát pozdĺžne prerežeme. Na náplň pripravíme čokoládovú krémovú náplň s mliekom a cukrom. Polovicu náplne natrieme na spodný korpus, zľahka priložíme stredný plát, natrieme druhú polovicu náplne a priložíme vrchný plát. Dáme stuhnúť.
- 3
Na ozdobenie skaramelizujeme cukor. Pridáme mleté oriešky a premiešame. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozdrvíme. Smotanu so smeta–fixom a rumom vyšľaháme do tuha.
- 4
Boky a vrchnú stranu torty potrieme šľahačkou a posypeme orieškovým karamelom. Polovicu srdca posypeme kakaom. Dáme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu