Dvojfarebné srdce

Dr. Oetker
, 11. februára 2010
Dvojfarebné srdce
Foto: Dr. Oetker

Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!

35 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
120 g
50 g
80 g
100 g
6 ks
Náplň:
1 balenie
200 ml
2 PL
Na ozdobu:
80 g
100 g
250 ml
1 balíček
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s cukrom a orieškovým krémom do peny. Múku zmiešame s orieškami a citrónovou kôrou a primiešame do cesta. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca s objemom 1 l. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút.

  2. 2

    Po upečení necháme korpus vychladnúť. Potom 2–krát pozdĺžne prerežeme. Na náplň pripravíme čokoládovú krémovú náplň s mliekom a cukrom. Polovicu náplne natrieme na spodný korpus, zľahka priložíme stredný plát, natrieme druhú polovicu náplne a priložíme vrchný plát. Dáme stuhnúť.

  3. 3

    Na ozdobenie skaramelizujeme cukor. Pridáme mleté oriešky a premiešame. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozdrvíme. Smotanu so smeta–fixom a rumom vyšľaháme do tuha.

  4. 4

    Boky a vrchnú stranu torty potrieme šľahačkou a posypeme orieškovým karamelom. Polovicu srdca posypeme kakaom. Dáme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia