Lahodné kapustníky

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010
4-6
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
100 g
30 g
200 ml
2 ks
1/2 KL
Plnka:
1 ks
250 ml
100 ml
200 g
1 kl
1 kl
1/2 kl




Postup

  1. 1

    Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a čakáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a kl celej rasce. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a dodusíme.

  2. 2

    Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.

  3. 3

    Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia