4-6
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 0,5 kg |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 KL |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 1 ks |
|
| 250 ml |
|
| 100 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 kl |
|
| 1 kl |
|
| 1/2 kl |
|
Postup
-
1
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a čakáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a kl celej rasce. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a dodusíme.
- 2
Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.
- 3
Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu