žĺtky

žĺtky ako ingrediencia v receptoch:

  • Kysnutá bábovka (fotorecept)

    Kysnutá bábovka (fotorecept)

    Za fotky ďakujeme nášmu používateľovi @kucharronald :-D

  • Recept bez obrázku

    Jablková štrúdľa

    Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok, ocot a soľ. Zmes prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme hladké cesto.

  • Recept bez obrázku

    Barónkine rezy

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohový krémovník

    Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok do pečiva) spracujeme cesto, podľa potreby pridáme múku a necháme chvíľu odležať.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kapustové koláče

    Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kysnuté koláčiky

    Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.

  • Recept bez obrázku

    Skalický trdelník

    Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Gerlachovské rezy

    Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme vykysnúť.

  • Bratislavské rožky

    Bratislavské rožky

    Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

  • Recept bez obrázku

    Tradičný veľkonočný koláč

    Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky vyhĺbime v strede jamku. Do jamky rozmrvíme droždie, posypeme ho cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Necháme chvíľu kysnúť. Potom pridáme rozpustené vlažné maslo a polovicu...

  • Recept bez obrázku

    Oškvarkové slimáky

    Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky koláč

    Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.

  • Recept bez obrázku

    Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z kokosového mlieka a mlieka. Varíme 5 minút na miernom ohni, potom vanilkový struk vyberieme.

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka so zeleninou

    Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na rezance, vložíme do rajnice, pridáme maslo, podlejeme vývarom a dusíme 15 - 20 minút.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist