Černoškine prsia fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 15. novembra 2011
Černoškine prsia (fotorecept)
Foto: tkatka

Receptík som našla na nete, veľmi ma zaujal a tak som vyskúšala :)))

33
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 pohár, nemletý
1 pohár
1 pohár
2 PL
1,5 čl.
6 ks
3 ks
250 g
Punč:
150 ml prevarená
1 PL
100 ml
Krém:
300 ml
1 bal.
3 ks
6 PL
1 bal.
2 čl.
1 čl. studená
250 g
120 g
Ešte potrebujeme:
200 g




Postup

  1. 1

    Palmarín rozpustíme na miernom ohni. V miske zmiešame múku, mak, kypriaci prášok do pečiva, kokos, práškový cukor. Pomalým prúdom vlievame roztopený margarín izbovej teploty. Miešame, kým sa nám hmota nespojí.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po jednom vmiešame 3 žĺtka, chvíľu dobre prešľaháme mixérom.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi opatrne vmiešame tuhý sneh z bielok.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 °C za 25 minút.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mlieko, žĺtka, vanilkový puding dáme do hrnca a uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme 6 PL kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vymiešame. Puding necháme vychladnúť.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Práškový cukor vymiešame s maslom, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding, a nescafe rozpustenú v 1 čl. studenej vody. Dobre vymiešame.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Punč: vodu prevaríme a zalejeme kryštálový cukor po vychladnutí pridáme rum. Punč nanesieme na cesto.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na cesto nanesieme krém.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Poukladáme piškóty, ktoré sme namáčali do rumu.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zalejeme čokoládovou polevou a na každú piškótu dáme hrozienka. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zákusok krájame pomedzi piškótky, tak aby na jednom kúsku boli dve piškóty.

    Černoškine prsia (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

domci4
jéj poznám tento recept, ale ešte som neskúsila, mám ho kdesi odložený :) čo najskôr skúsim
garanco
Krásny, ulahodí určite najmä mužskému oku! Sú v ňom samé dobré veci, hodno vyskúšať!
maartina
koláčik je veľmi chutný ...raz som ho piekla manželovi do práce na oslavu, zožal úspech :)
tatranka
Dostala som dávnejšie emailom tento recept.Uložila som si ho a viac som sa k nemu nevracala.Dnes po videní tvojho zákuska ho pohľadám,porovnám a možno ho aj v nedeľu upečiem.Tvoj si ukladám do kk.
tinca
no teda veľmi pekný a nevšedný zákusok :)
torta
Zapáčil sa mi, zaujimavý koláčik a určite aj chutný. Ukladám a určite vyskúšam.
chapona
poznám, vynikajúci a je pre väčšie množstvo maškrtných ľudí
cica2
zaujimavý ale krásny zákusok a určite aj chuťovo dobrý...kk:)
diabambulka
zaujímavý koláčik a keď bude mať manžel sviatok tak mu ho tiež asi upečiem a zabalím do práce pre kolegov :-) nech je sranda...
tkatka
Ďakujem za milé komentáre :))) Zabudla som napísať že piškóty treba namáčať do rumu ale už som to opravila :)))
renka157
no ja som ho robila včera je vynikajuci a odporučam ....mňam
narciska
zaujímavý ja som už tento recept čítala na minibazári aj ja ho chcem vyskúšať je taký akurát pre mužské pokolenie.
bombiska
originál receptu je na: www.mimibazar.sk/recept.php?id=14859...

@tkatka neuraz sa,ale ja som to sem vložila,lebo autorka tohto receptu je aj tu na vareške a iste by sa jej to dotklo,keby si nenapísala autorku..tak sa to robí. Adka má vynikajúce recepty na svojom blogu a aj na MMB a už sa jej veľa krát stalo,že jej recept skopírujú a ešte si ho dovolia dať aj do rôznych súťaži.Aj ja som ho piekla,aj sa pochválila,ale zdroj som uviedla.
zajo33
upečené a sú super ďakujem za recept :-)
jahodka6064
trochu trápny názov ale kolač može byť chutný a som za ak niekto skopíruje niekomu recept aby uviedol aj autora.
tiginko
neviem čo je trápne na tom názve @jahodka6064 , lepšie sa prizri a zistíš, že výstižnejšie sa to ani nazvať nedá. To si až taká prudérna? Nevyzeráš až taká stará....
sisuk
Jahodka6064 vieš, koľko receptov mám zapísaných v zošitoch, na papierikoch, z časopisov. Keby si mám ku každému písať aj autora, aby som neurazil... Tkatka ho dala na varechu, dali si s ním námahu, odfotila... Možno ani sama nevie, odkiaľ má tento recept. Tým sa nechcem dotknúť ani adriky 280 (pôvodnej autorky?)
Recept je úžasný! Dnes som ho robila. Len do krému som už nedávala práškový cukor (cukor je aj v ceste, v punči, aj v pudingu)
Nám to tak stačilo
nefertiti16
áno aj ja poznám receptík, no z úplne iného zdroja (z časopisu), len tam boli tie ingrediencie trošku pomenené, myslím v množstve, a nebolo písané ani, že korpus treba poplievať punčom, len že piškóty sa máčajú v tom, no a ja som to tak aj robila, no keď teraz čítam tvoj postup a ingrediencie, to sa mi zdá prijateľnejšie a hneď cez víkend ho aj vyskúšam podľa tvojho popisu, lebo vypadá byť taký vlažnejší, už som si to v časopise, pri receptíku aj pomenila ;-)
hubarka35
Je to úplne jedno odkial je receptík-tento tu piekla tkatka-tak neni čo riešit okolo toho kto je autorom....je ho budem robit k sviatkom....dlho sa nato chystám....
motyka
Piekli sme ho teraz na Vianoce. Lákal ma už dávno a teraz prišiel na to čas. Je výborný, chutný, mňamkový. Budeme ho robiť určite častejšie. Díky za recept a odporúčam aj pre ostatné varecháčky. Podarí sa. Výborný postup. Ja som koláč nepolievala čokoládou, ale som ho 2x dobre "poťapkala" mašlovačkou. Rovnomernejšie sa rozloží čokoláda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia