Čokoládové molleux s chuťou vianočných perníčkov
Bjorn Juhnke
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vezmeme 4 kávové šálky (alebo iné podobné formy) a vymažeme ich maslom.
- 2
Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešame vajcia, cukor, perníkové korenie a múku a zmes vlejeme do rozpustenej čokolády a zamiešame.
- 3
Hotovú zmes rozdelíme na štyri porcie a nalejeme do šálok (alebo iných foriem). Pečieme v rúre asi 12 minút.
- 4
Po dopečení necháme vychladnúť asi 2 minúty. Koláče vyklopíme zo šálok, posypeme práškovým cukrom a naaranžujeme na tanier.
- 5
Podávame s kompótom, zmrzlinou alebo čokoládovým toppingom.
- 6
Náš tip: Perníkové korenie dodá dezertu vianočnú chuť. Pre umocnenie efektu podávame s tradičným vianočným pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu