Snehová torta a la Mary

monsherry - fotkamonsherry, 17. novembra 2011
Snehová torta a la Mary
Foto: monsherry

Tento recept mám od mojej mami,nepiekla síce casto ale bola sikovná,pred 3 rokmi zomrela a ako dedicstvo my nechala svoju obávanú knihu receptov.Nezostalo my Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej mami,nepiekla síce casto ale bola sikovná,pred 3 rokmi zomrela a ako dedicstvo my nechala svoju obávanú knihu receptov.Nezostalo my po nej nic len táto kniha s rukopisom.Nikdy som sa nevenovala peceniu ale tie jej recepty a skúsenosti ma zatiahli do tohto krásneho sveta umenia pecenia.

10
porcií
1200 minút
príprava
800 minút
na 100-50 °C

Suroviny

Snehové cesto:
80 dkg
10 ks
stipka
Krém:
1/2 flasky
25 dkg
25 dkg
15 dkg
10 ks
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Nakolko som túto tortu robila popri 3 detoch nefotila som postup len hotovy zákusok. Nad parou vyslaháme cukor s bielkami do hustej cukrovej peny priblizne 10 minút. Penu necháme celkom vychladnút az potom z nej zacneme tvarovat jednotlivé casti torty.Penu si nalozime do cukrárskeho vrecka a zacneme tvarovat jednotlivé poschodia tory pouzijeme papier na pecenie ako podklad,kde si treba nakreslit najprv tvar nasej torty.Rúru na pecenie si predhrejeme na 100stupnov.Vlozime snehovú penu a susime asi 2 hodiny pri 50stupnoch pri pootvorenych dvierkach./kazdy podla vlastnej skúsenosti so svojou rúrou/.Na jednu tortu treba 4 pláty cesta.Po ususení necháme vychladnút a opatrne odstranujeme pap. na pecenie,pozor cesto je krechké aby sa nepolámalo!

  2. 2

    Plnka: Plnku uvaríme nad parou a to takto,:zmiesame spolu zltky,rum.esenciu,1/2cukru a kakao.Pri stálom miesaní dostaneme krásnu jemné krémovú hmotu.Trvá to asi 10-15 minút.Krémovú hmotu dáme vychladnút.Maslo vymiesame s druhou polovicou cukru a pridáme krémovú hmotu ktorú zlahka primiesavame po castiach k vyslahanému maslu,ja do hotového krému dávam aj cokoládovú ryzu a to je teda fakt lahodné..Treba naozaj pomaly a po castiach, inak sa stáva ze niektoré maslo alebo margarín sa zrazí. Necháme krém dobre vychladnút a odstát,najlepsie 5 hodín. Potom ho naplníme do cukrárskeho vrecka a nanásame na ususené pláty snehového cesta,ktoré ukladáme opatrne na seba.posledny vrchny plát ozdobíme tiez krémom.

  3. 3

    Zdobenie:Ked máme hotovy nas vytvor mozeme ho dozdobit kvetinkami,ja dávam fondantové kvetinky z vlastnej vyrobi.sú chutné a deti ich milujú.PS tieto surovivy postacia na 22cm toticku,moja mala d60cmxs35cmxv15cm a pouzila som 40vajec.Túto informáciu dávam len informatívne k svojmu obrázku.Dobrú chut a netreba sa jej bát,len treba vyskúsat,ked treba rada poradim.

Diskusia k receptu

strigus
hmmmm, milujem snehové torty! ako rada by som sa zahryzla! super rcp, raz sa odhodlám a spravím :)
ailuj82
Krásna :). Len si oprav plnku - v rozpise nie sú spomenuté žltka,
marianne69
Prekrasna torticka,mama je urcite na teba pysna a usmeva sa z toho svojho sveta.. Ja tiez varim otcove jedla,ked mi pride za nim smutno..
Mam respekt pred penovymi tortami a toho susenia sa obavam,ale raz to skusit musim:-)
monsherry
ano dakujem opravovala som pár vecí a zltky aom zabudla.dakujem za upozornenie.
monsherry
marianne69 dakujem za koment,to susenie sa dá zvládnut len treba byt na pozore a poznat vlastnú rúru a potom ide vsetko ako po masle.oplatí sa!!
hubata
Pavlovova sa ti podarila, aj keď to nie je môj štýl zdobenia, ale každému sa iné páči. Obdivujem tvoju šikovnosť, mne by sa určite takáto snehulienka nepodarila, mala by som ju popraskanú, krivú.
monsherry
To tiez nie je moj styl zdobenia ale takto si ju ziadala oslávenkyna.vyslovene chcela zlto-modré ruze melírované,modré,zlté a biela tam musela íst lebo tam tie farby nevynikli.
elisticka
wau takuto torticku musim raz vyskusat vyzera krasne a ta chut musi byt vynikajuca :-)) ukladam receptik ...
betty21
Takéto torty milujem a jedávam iba ako výslužku pri svadbách. Je to fantastické, ale nervy by som na to nemala. Krásna, obdivujem :)
elekra
@monsherry má pravdu, netreba sa jej báť. Prvý krát sa aj mne pláty celkom nevydarili, dokonca sa jeden aj prelomil ale krém to napravil. A je naozaj vynikajúca, môj vnuk ju miluje.
akeber
pekná tortička ...na takúto som si ešte netrúfla...:-)
cica2
wau snehová ale na takú si ja netrúfam, krásne sa ti vydarila. Tvoj prvý recept a aký lákavý @monsherry vitaj medzi nami, určite sa ti tu bude páčiť!:))
sneica
krasna snehova torta ...@Monsherry rukopis ktory si zdedila zrejme skryva viacej krasnych receptov o ktore sa dufam podelis ....
hubarka35
tak na túto tortičku sa chystám dlho,len nemám nejak odvahu ju robit,že všetko pokazím.ale snád ju vyskúšam......máš ju krásnu.
monsherry
Dakujem dámi za krásne príhovori,zdedila som dobry rukopis ale ho treba vediet aj pouzívat.cítim sa medzi Vami skvele a pravdaze sa podelím aj o dalsie recepty!Túto tortu som skúsala asi 3krát ale uz na 2 raz sa podarila krásne.ak ju vyskúsate neobanujete a ten kréééém,no to je fakt lahodka!Rada poradím kazdej z Vás.
lacosk
Najväčší problém je s tou túrou. Pokiaľ som mal plynovú, ktorá vysušovala, tak nebol problém. Vždy sa torta bez problémov podarila. Ale teraz v elektrické, nie a nie vyschnúť. Už som skúšal kadečo. Poraďte niektorá, ak máte na to nejakú fintu.
3sandra3
krásna torta,,, tiež by som ju chcela vyskúšať, no neviem, či by sa mi podarila,, ale keď to nevyskúšam , nezistím :-))
tothka
@lacosk ja som práve dosušila 30 cm korpusy torty, plniť ju budem až
zajtra, používam presne takýto recept a suším v elektrickej rúre naraz dva korpusy na 75 stupňov na teplovzduchu asi dve hodiny, teda dnes na dva krát. keď robím menšiu len s tromi korpusmi tak ich suším naraz všetky tri. Ak má tvoja rúra teplovzduch, tak vyskúšaj, dooručujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia