Bryndzové halušky s pečenou červenou repou
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do cesta. Pridáme múku podľa potreby, vyvaľkáme cesto na 3 cm hrúbku a ďalej nakrájame na 3 cm dlhé kúsky, ktoré hodíme do vriacej vody.
- 2
Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich a dáme priamo do ľadovej vody, aby sa zastavil proces varenia.
- 3
Umyjeme a nakrájame červenú repu. Speníme 50 g masla. Pridáme dve vetvičky tymianu, aby maslo nabralo jeho chuť. Pridáme červenú repu a pečieme ju na masle. Občas podlievame kuracím vývarom, aby sa repa dusila (len toľko, aby sa zakryla spodná časť panvice). Uvarenú repu posolíme.
- 4
V ďalšej panvici osmažíme na masle halušky a trocha ich posolíme. Pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať.
- 5
Pridáme bryndzu a necháme roztopiť.
- 6
Na tanier naložíme halušky, pridáme repu a servírujeme.
- 7
Náš tip: Vzhľad jedla zlepší repa Tonda di Choggia - je bieločerveno pruhovaná.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
konzervatívnych lokálpatriotov názov iste šokoval, ťažšie pracujúcich jedlíkov vyľakala minimálna porcia:) ale výsmech by si tu zaslúžili iné recepty.....