Akože krémeš :-)

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 20. novembra 2011

Rýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, čo to bude, hovorím krémeš, ale nie taký, Zobraziť celý popisRýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, čo to bude, hovorím krémeš, ale nie taký, aký jeme v cukrárni ale podobný, "takže to bude akože krémeš" :-)

50 minút
príprava
2x10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
Plnka:
750 ml
3 ks
3 PL
2 bal.
2 bal.
1,5 PL
+ z 3 vajec
Poleva:
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto necháme rozmraziť (dá sa aj v mikrovlnke, ale cesto treba sledovať priebežne, aby sa neroztopilo, ale iba povolilo cca. 1 minúta na programe "rozmrazovanie"). Na pomúčenej doske ho prepolíme na 2 rovnaké časti a obe rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme jednotlivo na papieri na pečenie cca. 10 minút na 200 C.

  2. 2

    Medzitým si urobíme plnku: v mlieku rozšľaháme žĺtky, pridáme zlaté klasy, múku, a oba druhy cukrov. Uvaríme hustý puding. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zašľaháme do horúceho pudingu. Tento krém natrieme na jeden z upečených plátov. Druhý plát nakrájame na štvorce, až potom rozložíme na krém. To kvôli tomu, aby sa nám krém potom pri krájaní nevytláčal.

  3. 3

    Nad parou roztopíme čokoládu na varenie s 2 PL oleja, a natrieme na štvorce horného plátu. Odložíme na chladné miesto (alebo do chladničky), aby krém stuhol a cesto zmäklo. Dobrú chuť!

    Akože krémeš :-) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tetrisss
Vsak to je normalny variant kremesa, nie akoze :))), dobrota.
vierik
Je pekný,keby si bola dala šľahačku,tak máš riadny kremeš...:-)
tinca
@katkaszaboova máš ho krásny, na tom úvodnom obr. tie srdiečka mám dojem že sú z pomarančovej kôry?
katarina1959
Voľakedy predávali krémeš aj bez šľahačky a bez čokolády. Taký som mala najradšej, keďže už ho nepredávajú budem si musieť upiecť sama, aj keď krémeš som nikdy nerobila. Upečiem podľa tohto receptu. Ďakujem @katka.
vavan
však to je krémeš :-) len bez šľahačky
katkaszaboova
ďakujem pekne za komentáre :-)
@katarina1959 , tento recept je taký jednoduchý, že sa ti určite podarí spraviť, aj keď ako si písala, krémeš si ešte nerobila. Ja som veru už pár receptov na tento zákusok vyskúšala, no tento sa mi pozdáva najviac :-) aj keď sa musím priznať, milujem ozajstný krémeš z cukrárne aj so šľahačkou !!! ale mám taký pocit, že oni tam dávajú nejakú hustejšiu šľahačku, nie obyčajnú, takú si ja neviem spraviť :-( poradí mi niekto, ako by sa to dalo doma?
@tinca , áno, srdiečka sú z pom. kôry, už si ich pripravujem na vianočnú dekoráciu :-)
elisticka
juj to su skoro tie kremesiky co sme kupovali po 1 korune v cukrarni a aj doma sme ho robili bez cokolady len posypany cukrom aj tak to bolo mnamko ..chutny a rychly...super:-)
evanaaa
Katkaszaboova, iste tam dávajú viacpercentnú šľahačku, alebo tortovú. V Kauflande predávajú takú. aj je tam napísané,že je to tortová šľahačka, len je drahšia, ale stačí ak kúpiš aspoň 33%-nú a dáš do nej stužovač. A neviem, či by nešla aj iná, so želatínou, ale asi nie. Tvoj krémeš je dobrý, taký by stačil aj mne, a šľahačku by som, ak by mi chýbala, šľahla navrch už na tanieri.
Tie malé, len s krémom a posypané sú obyčajné krémešky, ale tiež dobré.
modrykamen
Akože "akože" ? Ja poznám len takýto krémeš, a ešte bez čokopolevy. Som "mladší " ako "starší ", teda silno korzevatívny, a akoby " krémeše", ktoré vidieť dnes v cukrárňach, mi nechutia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia