Foto: katkaszaboova
Rýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, čo to bude, hovorím krémeš, ale nie taký, Zobraziť celý popisRýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, čo to bude, hovorím krémeš, ale nie taký, aký jeme v cukrárni ale podobný, "takže to bude akože krémeš" :-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto necháme rozmraziť (dá sa aj v mikrovlnke, ale cesto treba sledovať priebežne, aby sa neroztopilo, ale iba povolilo cca. 1 minúta na programe "rozmrazovanie"). Na pomúčenej doske ho prepolíme na 2 rovnaké časti a obe rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme jednotlivo na papieri na pečenie cca. 10 minút na 200 C.
- 2
Medzitým si urobíme plnku: v mlieku rozšľaháme žĺtky, pridáme zlaté klasy, múku, a oba druhy cukrov. Uvaríme hustý puding. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zašľaháme do horúceho pudingu. Tento krém natrieme na jeden z upečených plátov. Druhý plát nakrájame na štvorce, až potom rozložíme na krém. To kvôli tomu, aby sa nám krém potom pri krájaní nevytláčal.
- 3
Nad parou roztopíme čokoládu na varenie s 2 PL oleja, a natrieme na štvorce horného plátu. Odložíme na chladné miesto (alebo do chladničky), aby krém stuhol a cesto zmäklo. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@katarina1959 , tento recept je taký jednoduchý, že sa ti určite podarí spraviť, aj keď ako si písala, krémeš si ešte nerobila. Ja som veru už pár receptov na tento zákusok vyskúšala, no tento sa mi pozdáva najviac :-) aj keď sa musím priznať, milujem ozajstný krémeš z cukrárne aj so šľahačkou !!! ale mám taký pocit, že oni tam dávajú nejakú hustejšiu šľahačku, nie obyčajnú, takú si ja neviem spraviť :-( poradí mi niekto, ako by sa to dalo doma?
@tinca , áno, srdiečka sú z pom. kôry, už si ich pripravujem na vianočnú dekoráciu :-)
Tie malé, len s krémom a posypané sú obyčajné krémešky, ale tiež dobré.