Je sezóna orechov ... :) Nám veľmi chutil tento koláčik. Snažila som sa odfotiť krajšie kúsky, ale trošku to je rozmazané aj svietilo Zobraziť celý popisJe sezóna orechov ... :) Nám veľmi chutil tento koláčik. Snažila som sa odfotiť krajšie kúsky, ale trošku to je rozmazané aj svietilo slnko.. uf :(
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Na orechovú plnku: | |
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 120 g |
|
| 150 g |
|
| Na cesto: | |
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 300 g |
|
| 1 PL vlažné |
|
| 1 KL |
|
| 4 ks |
|
| 120 g , na pečenie |
|
| 200 g |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Sušené droždie nasypeme do preosiatej múky...
-
2
..pridáme žĺtka, zmäknuté maslo, prášok do pečiva, cukor, vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto. Dáme na teplé miesto na pol hodinu. Cesto bude svojou konzistenciou pripomínať linecké, ale má kysnutú chuť :D
-
3
Pripravené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdlžník, potrieme kyselkavým džemom- ja som dala malinový...
-
4
..potom protiľahlé strany zrolujeme smerom do stredu....Takto pripravený závin prenesieme na plech a naplníme pripravenou orechovou plnkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 ° 35 minút. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom.
-
5
Pripravíme si plnku: Bielky vyšľaháme s vanilkovým a kryštálovým cukrom,pridáme mleté orechy, rum a premiešame.









varecha.pravda.sk/recepty/zakusok-macacie-oci-fotorecept/...