Cukrovinky z lineckého cesta

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 7. novembra 2011

S týmto lineckým cestom sa výborne pracuje a na plechu sa nerozteká.

20 minút
príprava
10 minút
na 180°C °C

Suroviny

300 g
200 g
100 g
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame na doske, rozvaľkáme a vykrajujeme rozne tvary. Poukladáme na vymastený plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí zlepujeme džemom. Nakoniec pocukrujeme. Zabudla som fotiť, ale to zvládne každý aj bez foto.:)

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne, na Vianoce sú takéto pečivká jedným z keksíkov, čo budem piecť. dali by sme si ich samozrejme aj teraz!
orchidea
Samozrejme je nás asi veľa čo si nevedia predstaviť Vianoce bez týchto jednoduchých ale výborných kekesíkov, tak ako @dorisa aj ja k ním patrím.
eva53
ja by som si dala ten so srdiečkom
vierik
Krásne sú,ale také štvorčekové som ešte nevidela :_)
tatranka
Manžel si nevie predstaviť vianočné sviatky bez týchto koláčikov.Hlavne ich má rád plnené lekvárikom a orechovou plnkou. Nikdy sa ma nezabudne opýtať či s nimi rátam pri pečení.
sladkacokolada
dievčatá ďakujem za komentáriky. @tatranka to je veľmi milé, že manžel sa nikdy nezabudne spýtať či s nimi rátaš pri pečení. Nádherná veta:)))
evanaaa
Sladkacokolada, máš ten pravý pomer základných surovín: 1-2-3, takže sa ozaj cesto musí podariť. Je to jedna z vianočných klasík a ktorú mám ja rada. A ešte , ak sa urobia tak pekne, ako ich máš ty, tak sa ten dojem viac umocní. Formičiek mám dosť, tak teda - do toho!
kata50
A ja ešte doplním evanaaa, že si správne dala do cesta iba ŽĹTKA. Lebo od bielka toto cesto zbytočne tvrdne. Sú parádne - koláčiky. :-))
sladkacokolada
@kata , Katuška ty si ma vyľakala, veď aj ja to mám správne, mám iba žltka, bielka do nich nepoužívam:)
všetkým ďakujem za komentáre
marijanka712
podla tvojho rp som piekla aj toto pečivko cesto je fantastické velmi dobre sa s nim pracovalo a výsledok je super velmi chutné. dik za recept
kopretina
Je to recept asi od p. Retigové, tudíž prastarý. Toto pekla už moje babička (nar. 1891) a je opravdu vynikající a ověřený.
evik
Je to opravdu pravé linecké těsto.také je to 1-2-3.v práci jsem se ho něco nadělala.tvary jsou opravdu hezké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia