Tmavé rezy fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 12. novembra 2011
Tmavé rezy (fotorecept)
Foto: pivonka

Toto je vďačný zákusok. Za málo námahy výborný výsledok. Všetky dobroty idú rovno do cesta, takže odpadá množstvo práce Zobraziť celý popis Toto je vďačný zákusok. Za málo námahy výborný výsledok. Všetky dobroty idú rovno do cesta, takže odpadá množstvo práce s finalizáciou.

30 minút
príprava

Suroviny

200 g (Hera)
250 g
20 g
5 ks
2 štamprlíky
150 g
2 PL
 trochu
100 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame do peny maslo, cukor, vanilku a žĺtky. Primiešame rum a postrúhanú citrónovú kôru.

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do žĺtkovej hmoty primiešame pomleté orechy.

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov.

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do piškótovej hmoty pridáme múku, ktorú sme preosiali s kakaom a PDP, a ušľahaný sneh z bielkov.

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piškót dáme na malý plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie.

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený piškót:

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme džemom. Ja rada používam ríbezľový.

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Navrch dáme čokoládovú polevu a pokrájame na rezy.

    Tmavé rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

aroooo
takéto rezy mám rada-zamiešať a upiecť, už je KK
ela77
len ja tam vidím akoby ešte pod polevou niečo biele, alebo je to fotografiou????
pivonka
Ďakujem všetkým za uznanie. Pôvab tohto koláčika tkvie práve v tom, že aj keď je jednoduchý, je fakt výborný.
@ela77 , nie je tam nič biele, je to len odlesk svetla z okna na reze čokolády.
3sandra3
krásne a isto chutné rezy,,, a fakt rýchlo pripravené
hubata
No tento je krásny čierny, čokoládový - presne môj typ!
vavan
nádhera a aké su pekné vysoké
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
pekne vyzera a určite aj dobre chuti!!!ukladam do kk
sovka62
Takéto mám najradšej, vyliať do plechu, upiecť, poliať a pokrájať. A vyzerá naozaj chutne.
tinca
robievam je výborný a rýchly, máš ho veľmi pekný
tatranka
Tiež robievam tieto zákusky.Sú šťavnaté a veľmi chutné.Veľmi pekne sa ti vydarili.
orchidea
Ozaj jednoduchý a určite výborný, podaril sa ti pekne.
sneica
pekny a podla ohlasov aj vyborny a preto ukladam...:)
cica2
to by bolo niečo pre môjho manžela, kedže kakaové má najradšej...kk:) Krásne sa ti vydarili!
pivonka
@cica , a čo, keby si mu ho upiekla? Chlapi sú maškrtní. Vidíš sama, že práce s ním nie je veľa. Zavďačíš sa mu a môžeš na revanš mať požiadavky :-)))
mischelle299
chcela by som sa spýtať na koľko stupňov a ako dlho treba piecť? som začiatočník v pečení, takže nemám vôbec odhad v tomto smere :)
pivonka
@mischelle299 (9.2.2015 12:49)

Celé roky som neotvorila tento recept a tak som ani nevedela, že je tu otázka. Piškót sa pečie podľa hrúbky a podľa rúry. Na starej som piekla na 180, na novej pri 200 stupňoch. Tenší piškót 10 min, hrubší aj dlhšie. Zistíš ti špajdlou. Keď je suchá, je upečené. Ale dnes si už isto skúsená cukrárka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia