Foto: pivonka
Toto je vďačný zákusok. Za málo námahy výborný výsledok. Všetky dobroty idú rovno do cesta, takže odpadá množstvo práce Zobraziť celý popis Toto je vďačný zákusok. Za málo námahy výborný výsledok. Všetky dobroty idú rovno do cesta, takže odpadá množstvo práce s finalizáciou.
príprava
Postup
-
1
Vymiešame do peny maslo, cukor, vanilku a žĺtky. Primiešame rum a postrúhanú citrónovú kôru.
-
2
Do žĺtkovej hmoty primiešame pomleté orechy.
-
3
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov.
-
4
Do piškótovej hmoty pridáme múku, ktorú sme preosiali s kakaom a PDP, a ušľahaný sneh z bielkov.
-
5
Piškót dáme na malý plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie.
-
6
Upečený piškót:
-
7
Potrieme džemom. Ja rada používam ríbezľový.
-
8
Navrch dáme čokoládovú polevu a pokrájame na rezy.
@ela77 , nie je tam nič biele, je to len odlesk svetla z okna na reze čokolády.
Celé roky som neotvorila tento recept a tak som ani nevedela, že je tu otázka. Piškót sa pečie podľa hrúbky a podľa rúry. Na starej som piekla na 180, na novej pri 200 stupňoch. Tenší piškót 10 min, hrubší aj dlhšie. Zistíš ti špajdlou. Keď je suchá, je upečené. Ale dnes si už isto skúsená cukrárka.