Tvarohový krokodíl v lístkovej koži fotorecept
Foto: marijanka712
Važené dámy tento recept vznikol na základe jednej inšpirácie,kde moja predchodkyna vytvorila krokodlíla z kysnutého cesta tak sa mi zapáčil, že som si to Zobraziť celý popisVažené dámy tento recept vznikol na základe jednej inšpirácie,kde moja predchodkyna vytvorila krokodlíla z kysnutého cesta tak sa mi zapáčil, že som si to dnes vyskušala aj ja navyšše som si lístkove cesto k tomu vyrobila a tu je dielo čo sa mi podarilo vytvoriť
príprava
na 200 °C
Suroviny
|
|
400g |
|
125g |
|
125g |
|
1 |
|
250 ml |
|
PLNKA: | |
500g |
|
2 |
|
2 PL |
|
4PL |
|
2PL |
|
2PL |
|
100g |
|
z jedného citróna |
|
višne,ananas |
|
2ks |
|
|
Postup
-
1
Najprv si priparvíme cesto - preosejeme múku
-
2
pridáme žltko, a tuk Ceru postrúhame a spracujeme cesto , mlieko
-
3
vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme do ladničky na cca20 min odležať do vtedy si pripravíme plnku .S cestom sa velmi dobre pracuje. je tvaritelné.
-
4
Plnka: tvaroh, žltka, smotanu , vanilku zlatý klas, pr.cukor / kto má rád sladké nech si pridá/,kokos,hrozienka, citronovú kôru zmiešame.
-
5
cesto si rozvalkáme na velký plech a zrovnáme podla obrázku. Nepoužijeme celé cesto stači plovica .Dáme ho na pečiaci papier poronakrajujeme podla obr, a podsypeme orechami alebo strúhankou
-
6
potom navrstvíme plnku ako na obr.6 a urobíme v strede priehlbimu na ovocie -nemusí byť ja som dala čerstvý anans a marzené višne
-
7
a dotvarujeme trup krokodíla
-
8
a začíname pliesť kožu krokodíla postupne od chvosta
-
9
nakoniec dotvarujeme papulu na zuby som použila mandle a na oči lieskovce z odreskou urobíme laby a dotvarujeme chvost
-
10
potrieť dobre žltkom a posypať lúpanými mandlami
-
11
pečieme pomaly cca 35 min.
varecha.pravda.sk/recepty/krokodil-pre-deti-fotorecept/17...
varecha.pravda.sk/recepty/plneny-krokodil--fotorecept/161...