Drobné slané pečivo

2508 - bez fotky2508, 19. novembra 2011

Pripravujem toto pečivo k rôznym posedeniam, pretože nie je náročné na prípravu a čo ma najviac teší veľmi rýchle zmizne zo stola.

45 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 kg
2
3
2 káv.lyžičky
1/2 dcl  vlažné
1 káv,lyžičku
1 kocka 42 g
  na potretie
  alebo rasca na posypanie




Postup

  1. 1

    Z múky, palmarínu, žĺtkov a soli vypracujeme cesto, do ktorého pridáme kvások. Cesto na pomúčenej doske hneď rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ja používam len koliesko cca 3 cm. Lepšie sa ukladá na plech. Čím je formička menšia tým je pečivo krajšie.

  2. 2

    Na plech posypaný soľou ukladáme tesne vedľa seba. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, rascou, makom.

  3. 3

    Pečieme pri 180 asi 13 minút.

Diskusia k receptu

hubata
Podobné robievam - ale ide do cesta zemiak, aby zostalo dlho mäkké. Je to dobré: celý víkend je do čoho chodiť.
2508
Toto drobné pečivo robím už viac rokov a zrejme preto, že ho tak často robím zabudla som napísať, že sa robí na dobre pomúčenej doske. Doba pečenia je samozrejme na 1 plech. Vždy ich mám 4. Veľmi sa osprsvedlňujem.
abend
@2508 vyskúšam, len mám obavy, či na 1/2kg múky dva palmaríny nie je veľa, nie je to veľmi mastné aj po upečení?
2508
@abend , vôbec nemusíš mať obavy.Ono to tak pre ten pomer surovín vyzerá. Len som v recepte nenapísala, že sa to má vyvaľkať na dobre pomúčenej doske. Ja keď to robím mám 4 plechy toho pečiva /kolieska/ a začínam ich dávať do rúry až keď mám urobené 2 plechy komplet. Zmizne to zo stola aspoň u nás raz dva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia