Pripravujem toto pečivo k rôznym posedeniam, pretože nie je náročné na prípravu a čo ma najviac teší veľmi rýchle zmizne zo stola.
45 minút
príprava
príprava
13 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
2 |
|
3 |
|
2 káv.lyžičky |
|
1/2 dcl vlažné |
|
1 káv,lyžičku |
|
1 kocka 42 g |
|
na potretie |
|
|
|
alebo rasca na posypanie |
|
Postup
-
1
Z múky, palmarínu, žĺtkov a soli vypracujeme cesto, do ktorého pridáme kvások. Cesto na pomúčenej doske hneď rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ja používam len koliesko cca 3 cm. Lepšie sa ukladá na plech. Čím je formička menšia tým je pečivo krajšie.
- 2
Na plech posypaný soľou ukladáme tesne vedľa seba. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, rascou, makom.
- 3
Pečieme pri 180 asi 13 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu