Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept

marijanka712 - fotkamarijanka712, 19. novembra 2011

tento recept som skladovala vela rokov a dnes som sa do neho pustila , lebo sa mi zvýšilo lístkové cesto . Samozrejme, že ingrediencie do paštéty som uparvila podla svojich chutí a takto sa to podarilo:

40 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

300g
150g  (rezne)
100g
2
1,5dcl
  podľa chuti
 ,majorán,ml.čer.paprika
 , sol,vegeta
1ks
100ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    najprv si namočime rožok do vína aby sa rozmočil zomelieme ho spolu s bravčovým mäsom , pridáme smotanu, koreniny smotanu žltka a dobre premiešame, kuracie mäsko si pokrájáme na rezance , syr postrúhame

    Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    papierom na pečenie vyložíme formu ja som mala tu menšiu cca 15 cm , ale je dosť hlboká.a vyvalkala som listkové cesto preniesla do formy tak, aby trčal z formy von bude treba obaliť ho aj po naplnení.

    Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    takto si pripravíme formu, navrstvíme časť mäsovej hmoty na to poukladáme kuracie rezance , zasypeme syrom / môžete dať aj šampiony ja som nemala / a pokračujete dalej s mäsovou hmotou

    Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    ked je plná zabalíme ju do listkoveho cesta , popicháme vidličkou a vrch natrieme žltkom

    Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    pečieme pomaly vo vyhriatej rure cca 50 min. pri teplote 200stup. a nechame vychladnúť vo forme , podávame ako predjedlo , alebo aj lahká večera so zeleninovým šalátom , prípadne s čalamádou.

    Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pekné....pridaj si k receptu, že"fotorecept"
Vyzerá veľmi lákavo a určite taká je :-)Vyskúšam,dobrá bude aj na studeno...