Foto: marijanka712
tento recept som skladovala vela rokov a dnes som sa do neho pustila , lebo sa mi zvýšilo lístkové cesto . Samozrejme, že ingrediencie Zobraziť celý popistento recept som skladovala vela rokov a dnes som sa do neho pustila , lebo sa mi zvýšilo lístkové cesto . Samozrejme, že ingrediencie do paštéty som uparvila podla svojich chutí a takto sa to podarilo:
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
najprv si namočime rožok do vína aby sa rozmočil zomelieme ho spolu s bravčovým mäsom , pridáme smotanu, koreniny smotanu žltka a dobre premiešame, kuracie mäsko si pokrájáme na rezance , syr postrúhame
-
2
papierom na pečenie vyložíme formu ja som mala tu menšiu cca 15 cm , ale je dosť hlboká.a vyvalkala som listkové cesto preniesla do formy tak, aby trčal z formy von bude treba obaliť ho aj po naplnení.
-
3
takto si pripravíme formu, navrstvíme časť mäsovej hmoty na to poukladáme kuracie rezance , zasypeme syrom / môžete dať aj šampiony ja som nemala / a pokračujete dalej s mäsovou hmotou
-
4
ked je plná zabalíme ju do listkoveho cesta , popicháme vidličkou a vrch natrieme žltkom
-
5
pečieme pomaly vo vyhriatej rure cca 50 min. pri teplote 200stup. a nechame vychladnúť vo forme , podávame ako predjedlo , alebo aj lahká večera so zeleninovým šalátom , prípadne s čalamádou.
Diskusia k receptu